Goede loopschoenen zijn de eerste stap als je gaat hardlopen

Of je nu een ervaren loper bent of een beginner, veel loopt of weinig, in de natuur of op verharde paden… goede loopschoenen zijn een absolute must. En die koop je bij Vedette Sport na een loopanalyse en met deskundig loopadvies

Elke voet is verschillend, en iedereen heeft zo zijn eigen loopstijl. De beste loopschoen is die welke het beste bij jou past. Aangepaste loopschoenen verhogen het loopplezier en verminderen sterk de kans op typische loopblessures zoals knieblessures, rugpijn, ontsteking van het scheenbeenvlies of de achillespees.

Kies de juiste loopschoenen dankzij onze Footscan loopanalyse

Bij Vedette Sport start de keuze van een loopschoen altijd met een Footscan loopanalyse. Deze loopanalyse is een analyse van jouw looppatroon dat statisch en dynamisch kan worden bepaald via de RS Footscan drukplaat. Bij deze Footscan hoort ook een dynamische loopanalyse beeldopname in HD kwaliteit. Met deze digitale loopanalyse weten we tot op de millimeter hoe jouw voeten er exact uitzien.

Tijdens de gespecialiseerde opleiding tot registersportpodoloog die hij in Nederland heeft gevolgd, heeft eigenaar en loopfanaat Geert Baetens heel wat nieuwe inzichten en kennis opgedaan met betrekking tot de anatomie van de voet. Ook heeft hij geleerd hoe sportletsels zoals achillespeesontsteking, scheenbeenvliesontsteking of shin splints, ontstaan en kunnen worden voorkomen en behandeld. Ook voor rug- en knieklachten wordt een adequate aanpak gezocht. Vaak hebben hardlopers ook last van een Hallux Valgus of een Hallux Rigidus/Limitus. Ook voor deze problemen ben je bij Vedette Sport aan het juiste adres.
De voetafdruk kan ook met gemeten worden met een podotrack, de RS Footscan en camerabeelden, in combinatie met Geerts vakkennis, laten toe om dié loopschoenen te kiezen die het best aansluiten bij de specifieke kenmerken en gevoeligheden van elke individuele loper. Deze loopanalyse vormt dus het fundament om een goed loopschoenadvies te verkrijgen.

Sommige mensen hebben niet voldoende aan goede loopschoenen, maar zijn gebaat bij steunzolen of sportzolen op maat. Hiervoor werken wij nauw samen met verschillende podologen uit de regio Lier, Deurne, Herentals, Heist o/d Berg en Aarschot. En omdat we multidisciplinair werken gaan we indien nodig ook doorverwijzen naar een sportkinesist, orthopedist of een sportarts. Zij zijn tenslotte medisch en/of paramedisch opgeleid. En het gebeurd dan vaak in samenspraak met sportarts, kinesist of de podoloog dat wij met hun input een aangepaste loopschoen kunnen adviseren.

Een ruim aanbod loopschoenen bij Vedette Sport.


Vedette Sport biedt je een zeer ruim aanbod aan loopschoenen, van trailrunning schoenen tot spikeschoenen en wedstrijdschoenen.
De belangrijkste merken loopschoenen in het winkelaanbod zijn AsicsSauconyBrooksHoka One One, Salomon, On Running, SCOTT en Nike.
Daarnaast is er ook een gevarieerde keuze aan modieuze en technisch hoogstaande loopkledij met merken zoals Gore Running WearSauconyNikeAsicsSalomon, Falke, Stance en Newline

 

Goed advies bij aankoop trailrunning loopschoenen is heel belangrijk.

Als ervaren trailrunner kan Geert als geen ander inschatten welke loopschoenen het meest geschikt zijn op het terrein. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. De noppen van de buitenzool zijn voor trailrunningschoenen heel belangrijk. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een ruim gamma aan trailrunning loopschoenen aan van Hoka One One, Salomon, Asics, Brooks, SCOTT en Saucony. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste hardloopschoenen in huis en onze ervaring en advies over trails, trailrunning en de trailrunningloopschoenene geven we je graag mee.


Of je nu aan een Start to Run begint, een marathon voorbereidt of een fervent triatleet of trailrunner bent: bij Vedette Sport delen we jouw passie voor het lopen en helpen we je graag bij de keuze van de juiste loopschoenen door het maken van een loopanalyse ....

Vedette Sport Runningwinkel Lier 2
Vedette Sport Runningwinkel Lier 3
Vedette Sport Runningwinkel Lier 1
Vedette Sport Sportwinkel Lier 4
Vedette Sport Sportwinkel Lier 1 3
Vedette Sport Sportwinkel Lier 3 2