Goede loopschoenen zijn de eerste stap als je gaat lopen

Of je nu een ervaren loper bent of juist een Start to Runner, of je nu veel gaat lopen of weinig, in de natuur of op de weg… goede loopschoenen zijn een absolute must. En die schoenen koop je het beste bij Vedette Sport na een professionele loopanalyse en met deskundig loopadvies

Elke mens is verschillend, en iedereen heeft zo zijn eigen loopstijl. De beste loopschoen is die welke het beste bij jou past. Aangepaste loopschoenen verhogen het loopplezier en verminderen sterk de kans op typische loopblessures zoals knieblessures, rugpijn, ontsteking van het scheenbeenvlies, hielspoor of klachten aan de achillespees. 

Dankzij onze loopanalyse kies je de juiste loopschoenen

Bij Vedette Sport start de keuze van een loopschoen altijd met een Footscan loopanalyse. Met deze loopanalyse van jouw looppatroon dat statisch en dynamisch wordt bepaald via de RS Footscan drukplaat hebben we een goed beeld van jouw looppatroon en loopstijl. Bij deze Footscan hoort ook een dynamische loopanalyse beeldopname in HD kwaliteit. Met deze digitale loopanalyse weten we tot op de millimeter hoe jouw voeten er exact uitzien.

Tijdens de dynamische loopanalyse gaan we jouw bewegings- en looppatroon grondig bekijken. Terwijl je loopt analyseren we door middel van de camera en de Footscan drukplaat jouw looppatroon. Deze gegevens koppelen we dan terug aan de anamnese en eventueel het slijtagepatroon van je oude loopschoenen. De oorzaak van je eventuele klachten komt hier dan ook meestal aan de oppervlakte.

Tijdens de gespecialiseerde opleiding tot registersportpodoloog die hij in Nederland heeft gevolgd, heeft eigenaar en loopfanaat Geert Baetens heel wat nieuwe inzichten en kennis opgedaan met betrekking tot de anatomie van de voet. Ook heeft hij geleerd hoe sportletsels zoals achillespeesontsteking, scheenbeenvliesontsteking of shin splints, ontstaan en kunnen worden voorkomen en behandeld. Ook voor rug- en knieklachten wordt een adequate aanpak gezocht. Vaak hebben hardlopers ook last van een Hallux Valgus of een Hallux Rigidus/Limitus. Ook voor deze problemen ben je bij Vedette Sport aan het juiste adres.
De voetafdruk kan ook met gemeten worden met een podotrack, de RS Footscan en camerabeelden, in combinatie met Geert zijn vakkennis, laten toe om dié loopschoenen te kiezen die het best aansluiten bij de specifieke kenmerken en gevoeligheden van elke individuele loper. Deze loopanalyse vormt dus het fundament om een goed loopschoenadvies te verkrijgen.

Sommige mensen hebben niet voldoende aan goede loopschoenen, maar zijn gebaat bij steunzolen of sportzolen op maat. Hiervoor werken wij nauw samen met verschillende podologen uit de regio's Lier, Deurne, Herentals, Geel, Turnhout, Heist o/d Berg en Aarschot. En omdat we multidisciplinair werken gaan we indien nodig ook doorverwijzen naar een sportkinesist, orthopedist of een sportarts. Zij zijn tenslotte medisch en/of paramedisch opgeleid. En het gebeurd dan vaak in samenspraak met sportarts, kinesist of de podoloog dat wij met hun input een aangepaste loopschoen kunnen adviseren.

Een ruim aanbod loopschoenen bij Vedette Sport.


Vedette Sport biedt je een zeer ruim aanbod aan loopschoenen, van wegschoenen tot trailrunning schoenen en wedstrijdschoenen.
De belangrijkste merken loopschoenen in het winkelaanbod zijn AsicsSauconyBrooksHoka One One, Salomon, On Running, SCOTT en Nike.
Daarnaast is er ook een gevarieerde keuze aan modieuze en technisch hoogstaande loopkledij met merken zoals Gore Running WearSauconyNikeAsicsSalomon, Falke, Stance en Newline

Voor dames die sporten en gaan hardlopen is het dragen van een correcte sport BH essentieel. Wij hebben een ruim aanbod aan sport BH's en onze verkoopsters in de winkel adviseren u graag bij het kiezen van de goede sport BH.

Na onze loopanalyse met de Footscan en de HD camera kiezen we samen met u de beste loopschoenen voor uw loopprofiel.

 

Goed advies bij aankoop trailrunning schoenen is heel belangrijk.

Geert Baetens is zelf een ervaren trailrunner en loopt vaak langere trails in de Ardennen en regelmatig ook in het Eifelgebergte en de Alpen kom je Geert tegen tijdens een ultratrail. Daardoor heeft hij een ruime kennis en tonnen ervaring met trailrunning en kan hij perfect jouw noden inschatten bij het kiezen van de juiste trailrunningschoenen. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. De noppen van de buitenzool zijn voor trailrunningschoenen heel belangrijk. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een uitgebreid gamma aan trailrunningschoenen aan van Hoka One One, On Running, Salomon, Asics, Brooks, SCOTT en Saucony. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste trailrunningschoenen in huis. Ook voor dames hebben we een ruim gamma aan trailrunningschoenen op voorraad. Bij trailrunning is een aangepaste looptechniek belangrijk. Zeker bij het klimmen en het dalen is een goede looptechniek belangrijk om kwetsuren en overbelasting te vermijden. Het type trailrunningloopschoenen dat je draagt is ook afhankelijk van de ondergrond, het terrein, modder of zand, hoogtemeters en ook de afstand die je gaat lopen. Op al deze vragen bieden wij graag een antwoord en onze ervaring en kennis over trails, trailrunning. Onze ervaring met trailrunningschoenen willen we heel graag met u delen, want dat is nu zo fijn aan trailrunning. Het is één grote familie en onderlinge competitie is er veel minder aanwezig.


Of je nu aan een Start to Run begint, een marathon voorbereidt of een fervent triatleet of trailrunner bent: bij Vedette Sport delen we jouw passie voor het lopen en helpen we je graag bij de keuze van de juiste loopschoenen door het maken van een loopanalyse ....

Vedette Sport Runningwinkel Lier 2
Vedette Sport Runningwinkel Lier 3
Vedette Sport Runningwinkel Lier 1
Vedette Sport heeft alles om te lopen in huis
Loopanalyse met footscan
Alles voor trailrunning