Loopplezier begint bij de juiste loopschoenen

Om te lopen heb je eigenlijk maar één ding nodig, en dat zijn goede hardloopschoenen. Toch gaan nog te veel joggers en lopers op pad met sportschoenen die niet aangepast zijn aan hun lichaam, looptechniek en loopgewoonten. Sportblessures blijven dan niet lang uit…

Vedette Sport is dé specialist in persoonlijk loopadvies door een professionele loopanalyse. Iedereen heeft immers een verschillende lichaamsbouw, loopstijl en –techniek, en wat voor de ene geschikt is, is dat niet noodzakelijk voor de andere.
Een goede professionele loopanalyse en voetanalyse en een bepaling van het looppatroon is de eerste stap: ben je iemand die makkelijk gaat “overproneren “, waarbij je landt op de binnenkant van je voet en een beetje naar binnen blijft doorknikken? Of ga je veeleer “supineren” of onderproneren, waarbij je landt op de buitenkant van de voet en daar blijft hangen?
De Footscan is hierbij een fantastisch hulpmiddel omdat met dit computersysteem snel een accuraat beeld van het looppatroon kan worden gevormd.

Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals lichaamsbouw en gewicht. Bij Vedette Sport zal ook altijd worden gevraagd naar je loopgeschiedenis:

  • Heb je in het verleden ooit kwetsuren opgelopen, en welke?
  • Loop je met steunzolen of werd een verschil in beenlengte vastgesteld?
  • Op welke ondergrond loop je meestal? 
  • Met welke loopschoenen loop je vandaag?
  • Wat zijn je ambities op sportief vlak?

Op basis van de antwoorden op deze en andere vragen en de resultaten van de Footscan gecombineerd met de loopanalyse gemaakt door onze HD camera geven we dan in ons loopadvies welke loopschoenen voor jou het meest geschikt zijn.

Wij bieden dan ook een ruim en gevarieerd aanbod aan loopschoenen aan zodat we voor elk type loper altijd de juiste loopschoenen kunnen advizeren. Zo hebben we naast loopschoenen voor op de weg ook een topgamma aan trailrunningschoenen voor op elk terrein. We durven zelfs zeggen dat ons aanbod trailrunningschoenen het grootste van Antwerpen en Limburg is. 

Bij Vedette Sport ben je altijd zeker van persoonlijk loopadvies door ervaringsdeskundige en marathonloper/trailrunner Geert Baetens. Dat is belangrijk, want vooral beginnende lopers hebben vaak de neiging om snel te willen gaan, en in een recordtempo aantal kilometers en loopsnelheid te willen opdrijven. Geduld en voorzichtigheid zijn nochtans de beste garanties voor blessurevrij loopplezier. Daarnaast heeft Geert aan de Academie voor Podologie in Utrecht de opleiding tot sportpodoloog gevolgd. Zo combineert hij al deze kennis en ervaring om mits een loopanalyse tot een gedragen loopschoen en loopadvies te komen.

Daarnaast is er Thomas Jurgens, een jonge en sterke triatleet die zijn eigen ervaringen in zwemmen, fietsen en lopen graag met u wilt delen. Ook bij Thomas kunt u terecht voor een grondige loopanalyse en met al uw vragen over loopschoenen en loopkledij. Thomas heeft ook een schat aan ervaring over wetsuits. Hij is dé specialist die u het beste kan adviseren om snel en correct een wetsuit aan en uit te doen. Zijn advies en zijn dan ook heel erg interessant als u op zoek bent naar een goede wetsuit.

Heb je niet alleen goede loopschoenen maar ook steunzolen of sportzolen op maat nodig? Vaak kunnen we je helpen met standaard steunzolen, maar indien nodig verwijzen we je door naar goede podologen in de regio die je dan op hun beurt van een gepersonaliseerde steunzool voorzien. Met ons loopadvies gaan we dus verder dan het verkopen van een paar loopschoenen. We werken ook samen met verschillende sportartsen, orthopedisten, kinesisten en sportcoaches om op een multidisciplinaire manier tot het beste resultaat te komen.

Naast loopadvies voor loopschoenen, kan je bij Vedette Sport ook terecht voor degelijke en comfortabele loopkledij en loopsokken van de beste kwaliteit. De nieuwste trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd, maar kwaliteit staat steeds voorop. De aangeboden sportartikelen zijn dan ook zoveel mogelijk zelf getest.

Bij Vedette Sport vind je de belangrijkste runningmerken zoals Asics, Brooks, Nike, On Running, SCOTT, Saucony en Hoka One One. Daarnaast is er een ruime textielcollectie met kwaliteitslabels zoals Gore Running Wear, CraftSaucony, Nike, Asics, Raidlight, CompressportSalomon, Falke, Stance en Newline.

Wandelschoenen

Vedette Sport heeft ook een uitgelezen aanbod aan wandelschoenen en stapschoenen. ook hier werken we vaak met de Footscan en maken we een grondige ganganalyse een voetanalyse en een loopanalyse. Zo kunnen we ook voor wandelschoenen het beste schoenadvies geven. Regelmatig helpen we zo ook mensen verder die klachten hebben zoals een Hallux Rigidus, Hallux Valgus, Hielspoor, ... 

Onze klanten komen voor ons gespecialiseerd loopadvies en ons uitgebreid assortiment dan ook vaak van verder. Zo hebben we veel klanten uit de regio's Antwerpen/Morstel/Deurne/Berchem en Turnhout/Kasterlee/Lichtaart/Herentals/Geel. Maar ook uit de regio Heist op den Berg/Aarschot/Westerlo en uit Limburg ontvangen we veel hardlopers die graag dat tikkeltje meer verwachten bij het adviseren van hun loopschoenen. De beste promotie blijft nog steeds de mond aan mond reclame die onze tevreden klanten voor ons maken en de verschillende professionele zorgverleners die naar Vedette Sport doorverwijzen als runningspecialist in Lier en in de Kempen.

 

Loopanalyse op een gevoelige plaat met duizenden sensoren in combinatie met een filmopname met een HD camera.

Footscan loopanalyse Vedette Sport Lier
Geert Baetens 05 2
Geert Baetens Vedette Sport Trailrunning
Marathon Flanders Fields 2014 Geert Baetens Vedette Sport Lier
39493340
39493342
Houffamarathon 50 km trailrun