Vedette Sport, een winkel met passie

Vedette Sport staat vandaag gekend als een gespecialiseerde sportwinkel met een bijzondere aandacht voor al wat running, trailrunning, zwemmen, triatlon en tennis betreft. Maar wist je dat de winkel ooit is gestart als fietsenfabriek Vedette?

De fabriek werd in het begin van de 20ste eeuw in Lier opgericht door Fonne Mertens. Er was zelfs een wielerploeg aan verbonden die aan de Tour de France heeft deelgenomen.

Einde jaren ’60 opende zijn zoon Jos een sportwinkel onder de naam Vedette Sport. Toen de fabriek begin jaren ’70 haar deuren sloot, werd een deel van de ruimte gebruikt voor uitbreiding van de sportwinkel. Al snel werd Vedette Sport, met zijn ruime aanbod aan kledij, schoenen en materiaal voor sporters, een echt begrip als sportspecialist in Lier en omstreken.
In 1992 werd Geert Baetens eigenaar van Vedette Sport. Hij besloot de winkel een nieuwe look én een nieuw elan te geven. Het oude pand werd afgebroken om plaats te maken voor een ruime, moderne sportwinkel waar je niet alleen terecht kan voor kwaliteitsmateriaal, maar ook voor professioneel en gepersonaliseerd advies. En zo werd Vedette Sport de sportspecialist en de runningspecialist van Lier. Door ons gespecialiseerd aanbod mét loopanalyse en met ons loopadvies vinden veel klanten uit Herentals, Heist op den Berg, Geel, Turnhout en Aarschot de weg naar Lier. 

Ons team

Geert Baetens heeft de algemene leiding van de sportwinkel. In de winkel vind je hem vooral in de afdelingen sportschoenen, hardware, fitnessmateriaal, hartslagmeters en racketsporten.
Geert investeert permanent in nieuwe technologie zoals Footscan, loopanalyse met camera en bespanservice voor tennisrackets. Daarnaast heeft hij in Utrecht een opleiding gevolgd tot Sportpodoloog en is hij lid van de Nederlandse stichting LOOP. Dankzij deze doorgedreven vakkennis kan hij elke loper persoonlijk loopadvies geven inzake looptechniek en loopschoenen. Loopblessures zoals scheenbeenvliesontsteking, achillespeesontsteking en knieblessures komen immers veel voor, maar zijn vaak te vermijden dankzij de juiste looptechniek en een slimme keuze van loopschoenen en eventueel steunzolen.

Geert is zelf een fanatiek sporter, al ontbreekt hem de tijd om al zijn sportieve dromen te verwezenlijken. Lopen, triatlon, fietsen en snowboarden behoren tot zijn courante activiteiten. Daarnaast loopt hij geregeld trailrunning wedstrijden, en heeft hij al meer dan 10 marathons en verschillende halve marathons op zijn palmares. Ook op de Antwerp 10 Miles en de 20 km van Brussel is Geert een trouwe deelnemer. Natuurliefhebbers maken veel kans om Geert tegen het lijf te lopen op de Netedijken in Lier, Duffel, Berlaar, Itegem of Nijlen. Momenteel loopt Geert bijna wekelijks een trailrunning wedstrijd in de Ardennen, of loopt hij zijn eigen parcours in Gelrode bij Aarschot en Wezemaal. in 2017 heeft hij de "Marathon du Mont Blanc" in Chamonix gelopen en in 2018 heeft hij in   Chamonix de 90km volbracht.  In 2019 staat naast de CCC (UTMB) in Chamonix, ook de EPIC 100 in Spa en verschillende andere ultratrails op het programma. Voor ervaringen over specifieke trailrunning loopschoenen of de specifieke drinksystemen voor trailrunning, sportdrank en alle info over de trails die je in de Ardennen kan lopen moet je dus zeker bij hem zijn. Zijn relaas kan je ook via zijn blog volgen.

 

Ingrid staat al sinds begin 1992 mee aan het roer van Vedette Sport. Zij beheert het reilen en zeilen van de winkel, en zorgt elke 3 weken voor een mooie etalage. Sportieve kledij, sportbeha’s en badmode en sportschoenen hebben voor haar geen geheimen. Ingrid is dol op skiën, en maakt graag tijd vrij om haar dochters naar hun sportieve activiteiten te vergezellen. In de zomer gaat zij ook regelmatig tenissen en geniet ze van de sfeer op de tennisclub.

Stefanie, de oudste dochter van Ingrid en Geert, heeft duidelijk de genen van haar ouders geërfd. Ze is een fervent snowboarder en gaat geregeld joggen. Recent heeft Stefanie ook de ElliptiGO ontdekt en daarmee kan ze zich uitleven op de Netedijken rondom Lier. Daarnaast volgt ze ook wekelijks tennisles en gaat ze regelmatig fitnessen. Mode en stijl zijn haar codewoorden. Bovendien heeft Stefanie het ondernemerschap in zich: een handje toesteken in de winkel is voor haar dan ook geen opgave.

Vedette Sport gaat voortdurend op zoek naar nieuwe trends, producten en merken. Het aangeboden materiaal wordt uitvoerig getest op kwaliteit, bij voorkeur door de uitbaters zelf.

Vedette Sport verkoopt technische running merken zoals Asics, Salomon, Brooks, Newline, Nike, Saucony, Scott, On Running en Hoka One One loopschoenen. Bij de keuze van de juiste loopschoenen geven wij u een professioneel loopadvies door het maken van een Footscan loopanalyse. In de ruime textielcollectie vinden we onder meer Gore Running Wear, Saucony, Nike, Asics, Newline, Falke, Odlo en Stance loopsokken. 

Sportspecialist Vedette Sport Lier
Loopspecialist Vedette Sport Lier
Geert Baetens Vedette Sport Lier
Elliptigo Huren Of Kopen Bij Vedette Sport1
Natuurloop Bevel 2017 1
Mont Blanc 90k 2018 Fb Omslag Foto 2
Geert Baetens Vedette Sport Trailrunning 3
5607 20190615 184834 162324806 Original
Vedette Sport Runningwinkel Lier 2 3
Vedette Sport Sportwinkel Lier 4 2