Tom Suetens wint 70.3 IM Triatlon

Tom Suetens van Zamaro-Willierteam (KTT) wint zijn eerste 70.3 IM triatlon.

Tom zat in de eerste startwave en kwam ook als eerste uit het water. Vanaf dan was het kijken naar de tijden van de concurrenten achter hem, maar door een indrukwekkende fietsproef zorgde Turbo Tom al snel voor duidelijkheid. Alleen hij zou voor de zege gaan. Met een gemiddelde van 44,49 km/uur zette hij de tegenstand op minuten. Ook in de halve marathon liep het nadien nog vlot voor Tom. Pas in de laatste 7 km moest hij het tempo wat laten zakken naar iets meer dan 4 minuten per km. Maar dat bleek ruim voldoende om in 4u09’54 te winnen. Zoals steeds liep Tom met de Hoka One One loopschoenen van bij zijn sponsor Vedette Sport... :-)

Na het BK halve triatlon in Eupen is dit pas zijn tweede wedstrijd over de halve afstand, en zijn eerste eerste triatlon binnen het Ironman-circuit. Een deugddoende en verdiende zege voor Tubo Tom, de KTT triatleet uit Nijlen.

Ook het Zamaro-Willierteam en KTT verdienen hiermee een dikke pluim voor hun inzet en de investeringen en de eigen jeugdwerking.

Daarnaast eindigden ook nog verschillende andere Belgen in de top-10. Meer over deze wedstrijd lees je op de vertrouwde 3athlon.be website.