Leppin Carbo Load 1

Leppin Carbo Loading voor een marathon

Start jij binnenkort op de Marathon van Antwerpen, Rotterdam, Londen of Parijs? Ook het nieuwe trailrunningseizoen is begonnen en ook hier is het belangrijk om tijdig de reserves aan te vullen.

Koolhydraten stapelen of tanken is nodig.

Vergeet niet de week voor de marathon voldoende te rusten. Eén uur extra slaap per nacht is zeker geen overbodige luxe.

Daarnaast raden we aan om tenminste drie dagen voor de wedstrijd voldoende water te drinken. Zo is de vochtbalans de dag van de marathon optimaal. 

De laatste week worden er ook koolhydraten "gestapeld". Pasta en rijst eten zijn natuurlijk de klassiekers. Maar met Leppin Carbo Load zorg je ervoor om zeker voldoende koolhydraten op te nemen. Dit is noodzakelijk om de glycogeenvoorraden in lever en spieren maximaal aan te vullen. Je vertrekt toch ook niet op vakantie met een halve benzinetank?

Als voedingstips kunnen we zeker ook meegeven om zeker niet te vet te eten en om rauwkost de laatste drie dagen te vermijden. Persoonlijk geven wij de voorkeur aan kip en vis en groenten die het darmstelsel niet extra gaan prikkelen. Daarom eten we, in tegenstelling tot anders, de dagen voor de marathon beter wit brood.

Leppin Carbo Load kan je in verschillende smaken kopen: Vanille, Banana, Lemon of Strawberry.

Tijdens de marathon probeer je zeker voldoende te drinken en heb je de mogelijkheid om via de Squeezy en SIS Gels voldoende koolhydraten op te nemen. Met Leppin Energy Boost als energiedrank heb je dan de perfecte aanvulling tijdens de wedstrijd.

Na de wedstrijd is het belangrijk om zo snel mogelijk het vochtverlies, de eiwitten, koolhydraten en mineralen aan te vullen. Omdat de maag en de spijsvertering het eerste uur meestal nog "overhoop" liggen is het aangewezen om Leppin Recovery Formula te nemen. Zo heb je ineens alle benodigde bouwstoffen binnen en kan het herstel beginnen. En na een uurtje kan er dan misschien ook wel een hamburger of een frietje met een dikverdiende pint in ;-)

Alvast heel veel succes met de volgende wedstrijd!!