Maurten Gel100 Kopen

Maurten Gel 100 en Drink Mix 

De voorjaarsmarathons en de Antwerp 10 Miles staan weer voor de deur en naast de specifieke voorbereiding is het nu ook tijd om de uitrusting en de voeding op punt te stellen.

Een marathon loop je nu eenmaal niet alleen op water, een uitgekiende eet- en drinkstrategie helpen je om deze klus af te werken. Verkeerd eten en drinken kan je maag/darmsysteem zodanig belasten dat je er misselijk van wordt of dat je extra sanitaire stops moet houden.

Om onaangename verrasingen te vermijden kan je best al op voorhand uitzoeken welke voeding, gels en sportdrank je maag het beste aankan. Dit kan je tijdens een testwedstrijd of tijdens een lange duurtraining al uittesten. Zo weet je wat er werkt en wat niet en dat geeft ook een mentale rust tijdens de marathon.

Met Maurten Drink Mix en Gel 100 heb je twee producten die voldoende energie geven en de maag/darmen niet belasten omdat er geen overbodige ingrediënten aan toegevoegd zijn.

Hieronder lees je vooral tips voor het lopen van een marathon, maar deze tips gelden natuurlijk ook wanneer je een halve marathon of de Antwerp Ten Miles gaat lopen.

De week voor de marathon:

Dit is een belangrijke week voor het lichaam. Probeer één uur per nacht extra te slapen want de nacht voor de wedstrijd slaap je vaak onrustiger en zo ben je ook beter uitgerust. Doe geen gekke dingen zoals een tuin omspitten of de dakgoot schilderen...

Drink dagelijks extra veel water zodat je lichaam voldoende gehydrateerd is. Vermijd alcohol en koffie, maar voor sommigen is matigen al een hele opdracht. Eén glaasje wijn bij het eten of één tas koffie 's ochtends kan nu ook niet veel kwaad hoor.

Eet de laatste vier dagen vooral wit brood en witte rijst of pasta. Vezelrijk is goed en gezond, maar de dagen voor een marathon niet aangewezen. Dit geldt ook voor rauwkost, fruit en pikant eten. Kip en vis zijn daarentegen wel goede opties.

De dag van de marathon:

De dag van de marathon zelf eet je ten laatste 3 uur voor de start een lichte maaltijd met wit brood en confituur of iets soortgelijks. Een kop koffie kan helpen om goed wakker te worden, maar het verse fruitsap zou ik achterwege laten.

Zorg ervoor dat de sanitaire stop gebeurd is en gedurende het laatste uur voor de start drink ik zelf een drinkbus met 500ml Maurten Drink Mix 320 of 160 als het warm is.

Tijdens de Marathon:

Tijdens de wedstrijd neem ik elk half uur een Maurten Gel 100 en neem ik aan elke bevoorrading water. De hoeveelheid water die je tijdens zo'n wedstrijd drinkt is beperkt, dus vergeet zeker niet te drinken.

Als je wedstrijd loopt op een warme dag is het aangewezen om ook aan de electrolyten en de mineralen te denken. Magnesium kan je enkele dagen vooraf al beginnen nemen en tijdens de wedstrijd zijn er mogelijkheden om electrolyten zoals Totum bij te nemen. Dit zijn hele belangrijke elementen die krampen en uitputting verminderen en ook de algemene focus en uithouding ondersteunen.

Direct na de marathon:

Direct na de marathon kan je een zakje Totum nemen en binnen het half uur drink je een recovery shake met vocht, koolhydraten, aminozuren en mineralen. Deze recoverydrank is essentieel om al direct de nodige reserves aan te vullen en van bouwstoffen te voorzien. Meestal krijg ik toch geen hap door de keel het eerste uur, maar een recuperatiedrank (Leppin Recovery Formula) is wel heel belangrijk voor het lichaam.

Na een verkwikkende douche begin je terug wat op je plooi te komen en dant komt de spijsvertering terug op gang. Dan kan je alles eten waar je maar zin in hebt, maar pas toch maar op met vettig, pikant eten en te veel alcohol. Ook hier kan een fris biertje en een portie frieten geen kwaad, maar zoasl met alles, overdaad schaad.

Zelf ga ik eventueel voor een heerlijk ijsje. Eiwitten en koolhydraten genoeg...

Dagen na de marathon:

Gun jezelf en je lichaam voldoende rust. Ga wat zwemmen, doe een wandelingetje, maar zeker geen sport de eerste dagen na de wedstrijd. Je lichaam is uitgeput en de geest is meestal ok kniet zo fris meer. Slaap voldoende en drink genoeg water. 

Gebruik deze week om wat tijd met familie en vrienden door te brengen want die heb je de laatste maanden wat moeten verwaarlozen mat al die trainingen voor jouw marathon.

 

Ik hoop dat je hier enkele nuttige tips hebt gevonden voor jouw marathon in Antwerpen, Rotterdam, Parijs of londen.

Deze tips zijn natuurlijk ook geldig als je ergens een halve marathon gaat lopen, of als je een trailrunningwedstrijd gaat lopen.

SUCCES!!