Herzog Pro Compressiekous

Hoe hardlopen plezant blijft...

Hoe hardlopen plezant blijft...

Misschien herken je het wel… De feestdagen zijn voorbij. Met slaap in je ogen wurm je je ’s ochtends in die nét iets te strakke jeans. Beteuterd kijk je in de spiegel. Je voornemen om je in te houden met de feestdagen heeft toch niet zo goed uitgepakt. Je hebt weliswaar alle kerstkransjes afgeslagen, maar die Chardonnay rolde té gemakkelijk over de tong. En dan hebben we het nog maar even niet over die oliebollen en die heerlijke gourmet avonden.  Ach, een paar pondjes meer. Geen man overboord. Je besluit het jaar positief te beginnen en koopt een tof paar hardloopschoenen en een fancy tight… Vanaf nu ga je 3 keer in de week een rondje joggen. Als die ‘fit girl’ buurvrouw het kan, kan jij het ook. Maar hoe houd je het vol? En hoe blijf je die ellendige beginnerspijntjes voor?


Fit girl
Je begint op en top gemotiveerd. Met een rood aangelopen gezicht kom je na 30 minuten zwoegen terug van je eerste run. Soepel ging het niet, maar voldaan ben je wel! Halverwege de tweede week merk je zelfs al wat progressie. Als je dit doorzet loop je die buurvrouw er straks nog uit! Maar dan… Na 3 weken voel je dat je lichaam wat tegensputtert. Door je ongeoefendheid merk je dat je stramme kuiten oploopt. Bij de volgende keer hardlopen moet je bekennen dat je door beginnende pijntjes heenloopt.

De eerste tegenslag
Bij veel beginnende hardlopers ontstaan al na twee tot drie weken blessures. Vaak verdwijnt daarmee ook het plezier in het lopen als sneeuw voor de zon. Dikwijls is er sprake van een kuitblessure doordat er talloze kleine beschadigingen in het spierweefsel ontstaan. Ook kan het zijn dat je te maken hebt met opspelende scheenbeenklachten. Typische blessures die horen bij het starten met hardlopen.

En dan…?
Het is belangrijk om deze eerste signalen van overbelasting serieus te nemen. Hardnekkige blessures liggen namelijk op de loer. De PRO Compressiekousen van Herzog Medical bieden voor veel beginnende lopers dé uitkomst. Deze kousen gaan kuitblessures tegen en bevorderen jouw herstel. Zonder twijfel heb je die hoge Herzog kousen wel eens gezien. Topatleten zoals Seppe Odeyn, Pieter Heemereyck en Annemiek van Vleuten zijn al veel langer bekend met de voordelen van onze kousen.

Dé oplossing
Ja hoor, kousen die blessures tegengaan. Hoe zit dat dan? En waarin verschillen deze ‘wonderkousen’ van die tal van andere aanbieders? Herzog Medical staat bekend als de grondlegger in de Benelux op het gebied van compressie binnen de sportwereld. De PRO kousen zijn ontwikkeld vanuit wetenschappelijk onderzoek. Dankzij zes opmeetpunten is dit de enige sportcompressiekous die is afgestemd op jouw individuele beencontour. Hierdoor wordt de schokbelasting op de kuiten beperkt en wordt spierschade voorkomen. De kousen werken preventief bij kuitklachten, achillespeesproblemen en spierverrekkingen. Daarnaast wordt je bloedstroom geoptimaliseerd. Het effect: jij ervaart nadien veel minder spierpijn! 

Lees meer
Hoka One One Carbon X Herenloopschoenen Ibwt 1

HOKA ONE ONE CARBON X

Deze loopschoen is ontworpen met de meest innovatieve technologieën en kenmerkt zich door de carbonplaat

Lees meer
Website Logo Natuurlopen 2

Natuurlopen van Lier

Voor de 17de keer worden de Natuurlopen van Lier door Ac Lyra georganiseerd. Lopen langs de Netedijken in een prachtige omgeving.

Lees meer
Hoka One One Evo Speedgoat Trailrunningschoenen 1

EVO Speedgoat Loopschoenen

absolute topschoen om trailwedstrijden te winnen. Door de superieure grip en demping in combinatie met een duurzaam en licht bovenwerk. Het Matryx EVO bovenwerk.

Lees meer
On Running Cloudstratus Herenloopschoenen 7

On Cloudstratus loopschoenen

On Cloudstratus loopschoenen met double Cloudtec voor meer demping en comfort. 

Lees meer
Maurten Gel100 Kopen

Eten en drinken tijdens een loopwedstrijd

Eten en drinken voor en tijdens een marathon. Enkele nuttige tips op een rijtje als je een marathon gaat lopen. Professioneel loopadvies 

Lees meer