Hoka One One Speedgoat Trailrunningschoenen Lente 2
Hoka One One Challenger Atr 5 Herenloopschoenen Eblc 1 5
Hoka One One Challenger Atr 5 Trailrunningschoenen Heren Bspb 1
Scott Supertrac Ultra Rc Trailrunningschoenen 1 2

Trailrunning loopschoenen

Trailrunning schoenen kopen

Sinds enkele jaren is trailrunning aan een echte opmars bezig. Lopen in de natuur op onverhard terrein spreekt veel hardlopers aan. Het is dan ook enorm leuk om te doen. Maar voor trailrunning heb je aangepaste loopschoenen nodig. Trailschoenen onderscheiden zich van gewone loopschoenen door een ruwere zool met grotere noppen die tot wel 5mm kunnen gaan. Ook de specifieke vorm van deze noppen is ontworpen om meer grip te hebben op het onverharde terrein en in slijk.

Als ervaren trailrunners weten we bij Vedette Sport waarover we praten. De meeste trailrunningwedstrijden in de Ardennen staan al afgevinkt en de meeste paden zijn er dan ook geen onbekend terrein. Er wordt af en toe zelfs verder gekeken dan de Belgische Ardennen en recent was Geert ook terug aan de slag in de Alpen op de Mont Blanc Marathon in Chamonix, in 2017 nog voor de marathon en in 2018 voor de 90 Kilometer. Ook in de Franse Vogezen werden er al trails gelopen. In 2019 is Geert geselecteerd om de CCC (101 km en 6000 D+) tijdens de UTMB week in Chamonix te lopen. Al deze ervaringen delen we natuurlijk heel graag met u en zo kunnen we natuurlijk ook steeds uit eerste hand een onderbouwd en professioneel advies op uw maat geven.

Daarnaast worden trailrunning schoenen ook gedragen voor natuurlopen en door lopers die graag een deel van hun training op de heide of in de bossen gaan lopen. Deze loopschoenen noemen we dan ook wel ATR of alle terrein loopschoenen. Deze trailrunningschoenen hebben kleinere noppen en lopen ook goed op verharde ondergrond. Ze worden ook vaak als lichte wandelschoen gekocht.

De laatste groep hardlopers die met trailrunning schoenen loopt is de groep van de obstacle runners. Zij hebben graag meer grip om tijdens de de verschillende hindernissen en op het slijkerige terrein beter uit de voeten te kunnen. 

Goed loopadvies bij aankoop trailrunning schoenen is belangrijk.

Als ervaren trailrunner kan Geert als geen ander inschatten welke schoenen nu het meest geschikt zijn op het terrein. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een ruim gamma aan trailrunningschoenen aan van Hoka One One, Salomon, Scott, Asics, Brooks, ON Running en Saucony. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste loopschoen in huis.

Trailrunning vraagt ook om een aangepaste looptechniek.

Zeker om te klimmen en te dalen is een goede looptechniek bij trailrunning nodig. Omdat trailrunning loopwedstrijden vaak ook langer duren is het noodzakelijk om een efficiënte looptechniek te hebben zodat het risico op blessures en op vermoeidheid verminderen. Als ervaren trailrunner deelt Geert graag zijn eigen ervaringen op gebied van looptechniek, looptraining en sportvoeding voor trailrunning en ultrarunning. Daarnaast leren we bij Vedette Sport ook heel veel van de input die onze klanten geven. Zo leren we van elkaar.

Naast een uitgebreid gamma trailrunningschoenen hebben we ook de verschillende hydrapacks (drinkrugzakken) of race vests van Hoka One One, Raidlight en Salomon in huis. Deze zijn onontbeerlijk op langere trailruns of ultra trails. Hoofdlampen van Petzl zijn ook onontbeerlijk bij ultratrails waar er ook vaak 's nachts wordt gelopen. Voor ultrarunners en trailrunners is goed en voldoende eten en drinken van essentieel belang en ook voor trailrunningpoles ben je bij Vedette Sport aan het juiste adres.

Vedette Sport is dan ook de trailrunningspecialist in de Kempen en in de provincie Antwerpen. Onze klanten komen vanuit de regio Aarschot, Geel, Mol, Turnhout, Heist op den Berg, Mechelen en Antwerpen voor het juiste advies voor trailrunning.