Hoka One One Gaviota 2 Herenloopschoenen Bisp 1 2

Hoka One One loopschoenen.

Wij bieden u het ruimste aanbod Hoka One One loopschoenen in België! Deze loopschoenen geven een sublieme ervaring aan uw voeten. Hoka One One heeft een uitgebreid gamma loopschoenen voor op de weg, wedstrijdschoenen maar ook verschillende trailrunningschoenen. In ons uitgebreid aanbod Hoka trailrunningschoenen brengen we bijna de volledige collectie. Zo heb je voor elk terrein en ondergrond de perfecte trailrunningschoen binnen handbereik. Een aanbod wandelschoenen van Hoka One One mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Als fervente lopers lopen we natuurlijk zelf ook met de Hoka One One loopschoenen. De verschillende loopschoenen worden vaak door ons vooraf getest zodat we bij het maken van een loopanalyse u steeds het beste loopadvies kunnen geven. Zo lopen we zelf met de hardloopschoenen voor op de weg en ook met verschillende modellen trailrunning loopschoenen van Hoka One One. Zelf loopt Geert meestal op de Hoka Elevon voor duurlopen en zijn dit zijn wedstrijdschoenen voor de marathon. De Mach is dan weer ideaal voor snellere intervallen en kortere wedstrijden. 

Als trailrunning loopschoenen geeft Geert de voorkeur aan de Hoka Speedgoat 2 en de Mafate Speed 2 loopschoenen. Daarnaast zijn er ook de ATR schoenen van Hoka; de Challenger 5 ATR en de Stinson 4 ATR.

Nu zijn er ook sleffers van Hoka One One. Na een zware training of na een wedstrijd wil je gewoon je voeten wat rust gunnen en laten relaxen. De Hoka One One Bondi of Ora sleffer heeft dezelfde comfortabele eigenschappen als alle andere Hoka One One schoenen. En dan komt de Hoka One One Bondi sleffer zeker van pas.

Hoka One One is hét top runningmerk op de Iron Man in Hawaii. Voor de eerste keer in het nog  korte bestaan van Hoka One One heeft Hoka de koppositie genomen in de "shoecount" tijdens de Iron Man van Hawaii met een verbluffende 18.1% van alle deelnemers die Hoka One One droegen tijdens hun wedstrijd. (bron lavamagazine.com)

Ook op de UTMB in Chamonix (Trailrunning) scoort Hoka One One buitengewoon goed met de Mafate Speed 2 en de Speedgoat. 

Je kan de Hoka One One loopschoenen kopen met het beste loopadvies in de winkel, maar onze collectie loopschoenen kan je ook direct in onze webshop bestellen. Onze na-verkoop service blijft natuurlijk behouden.

Hoka One One Heren Loopschoenen

Hoka One One Dames Loopschoenen

Hoka One One Loopschoenen

Uiteraard schuilt achter deze nieuwe look een stevig staaltje van innovatieve technologie. 
Eén van de pijlers daarvan is de R-MAT, een optimaal verende tussenzool waarop een zachtere zool in een sterk dempend materiaal rust. Die heeft een kuipvorm en een hielkap met extra steun, waardoor de hiel goed gefixeerd wordt en de voet als het ware wordt begeleid bij de landingsfase.
Op het eerste gezicht zien de Hoka One One hardloopschoenen er zwaar en zelfs wat plomp uit. Het volume is tot 2,2 keer dat van een gemiddelde loopschoen, en er zit dubbel zoveel materiaal in verwerkt dan in een andere schoen. Maar neem een Hoka One One loopschoen in de hand, en je voelt meteen dat hij een stuk lichter weegt dan je zou verwachten, en de vergelijking met andere merken vlotjes kan doorstaan. Zwaar op het gezicht, in realiteit vederlicht!”

Hoka One One was, zoals gezegd, oorspronkelijk een merk voor trailrunning loopschoenen. Maar na het succes van de eerste trailschoenen werden al snel andere modellen op de markt gebracht, zoals jogging- en wedstrijdschoenen. Van de basisprincipes en -technologie werd niet afgeweken, maar asfaltlopers kregen bijvoorbeeld een aangepaste onderzool, er zijn modellen voor free running, voor zwaarder gebouwde lopers, en zo meer.

Bij Vedette Sport verkopen we sinds 2014 al Hoka One One loopschoenen, en de ervaringen zijn bijzonder positief.
"Ik leerde het merk kennen via een klant-triatleet die serieus sukkelde met blessures aan de achillespees en de kuiten", zo herinnert Geert Baetens zich. “Hij had al speciale hieltjes geprobeerd, compressiesokken... maar niets hielp. Zijn sportarts had hem loopschoenen Hoka One One aangeraden. Ik bestelde ze voor hem, en vroeg hem om feedback. Na 1 maand stond de man terug in de winkel, laaiend enthousiast: hij had al die tijd probleemloos kunnen lopen. Ik heb dan zelf de proef op de som genomen en heb mijn vertrouwde loopschoen geruild voor een paar Hoka One One Conquest loopschoenen. In tegenstelling tot wat ik had gevreesd, viel die overstap me niet zwaar. Je merkt in het begin dat je iets anders loopt en vooral anders afrolt. Maar ik was er heel snel aan gewend en zou niet meer terug willen ruilen. Als ik in voorbereiding van een marathon tochtjes van 30 km loop, kan ik de volgende dag met gemak nog wat uitlopen, zonder dat mijn spieren of gewrichten protesteren.
Voor mij is de Hoka One One dan ook hét voorbeeld van een zeer solide en comfortabele trainingsschoen die de belasting tot een minimum beperkt”. 

Hoka One One heeft in België slechts enkele verkooppunten. Bij Vedette Sport vind je het grootste aanbod van Hoka One One. Naast de loopschoenen voor op de weg hebben we wedstrijdschoenen van Hoka One One en verschillende modellen van de trailrunning loopschoenen op voorraad. Dit combineren we dan met het gespecialiseerd loopadvies en met een Footscan loopanalyse.

“Naast duurlopen met de Hoka One One Conquest of recenter met de Vanquish 3 loopschoenen op de Netedijken van Duffel, Nijlen en Berlaar heb ik ook de 20 km van Brussel gelopen op mijn Hoka One One Clifton loopschoenen en er verschillende intervaltrainingen en wedstrijden mee gedaan. Momenteel heb ik de Clifton ingeruild voor de Clayton als wedstrijdschoen. Met de Mafate Speed heb ik dan weer verschillende trails gelopen en ik had telkens het gevoel te vliegen. Nu ga ik de volgende trailrunning wedstrijden afwisselen met de befaamde Speedgoat trailrunning loopschoenen. Dat is dan ook de betekenis van Hoka One One, Time to Fly”. Geert Baetens over zijn ervaringen met Hoka One One.

Hoka One One loopschoenen: Time to fly!

“Lopen nieuwe stijl?”? dat doe je met Hoka One One loopschoenen. Vedette Sport is een van de weinige sportwinkels in Vlaanderen met een ruime keuze aan loopschoenen van dit revolutionaire merk. En uiteraard krijg je er het gepaste loopadvies bij.

De wereld van jogging en trailrunning is in volle evolutie. Zo hebben nieuwe inzichten in de biomechanica van het lopen en in de menselijke fysionomie, in combinatie met innovatieve technologieën, geresulteerd in een geheel nieuwe generatie loopschoenen. Een merk dat dit “lopen anno 2017” perfect vorm geeft, is Hoka One One. Vedette Sport is een van de weinige sportwinkels in Vlaanderen die een ruim gamma biedt aan Hoka One One loopschoenen, inclusief het gepaste loopadvies. Dit komt omdat we zelf helemaal overtuigd zijn van de kwaliteiten van deze loopschoenen.
Voor de roots van Hoka One One moeten we naar de Franse Alpen. Daar sleutelden een aantal sportievelingen en technici aan de klassieke loopschoenen tot die beter inspeelden op de specifieke kenmerken van trailrunning: de Hoka One One was geboren. De eerste loopschoenen kwamen in 2010 op de markt , en ze vielen meteen op door hun ongewone vormgeving. Vooral de extra dikke zool trok ieders aandacht.
“Het vreemde design van Hoka One One is geen folietje van de ontwerpers”, zo onderstreept Geert Baetens, eigenaar van Vedette Sport Lier en zelf een fervent hardloper. “De specifieke vorm van de Hoka One One loopschoenen vloeit voort uit drie basisprincipes: optimaal afwikkelen, bescherming door maximale demping van voeten, benen en bovenlichaam en controle over de manier waarop de voet in de loopschoen rust.
Dankzij deze eigenschappen is de belasting op spieren en gewrichten merkelijk mindeŕ. Daardoor zorgt lopen op Hoka One One voor optimale resultaten en neemt het blessurerisico sterk af.