Loopschoenen kopen met het juiste loopadvies door loopanalyse

Onze nieuwe collecties hardloopschoenen voor dames en heren kunt u in onze webshop bekijken. Daar stellen we de meeste modellen uitgebreid voor met alle technische eigenschappen van de loopschoenen, de prijzen en de beschikbaarheid. Naast loopschoenen voor op de weg hebben we ook een ruim aanbod trail running schoenen. In onze winkel hebben we een nog groter aanbod damesloopschoenen en herenloopschoenen staan. 

Loopanalyse en loopadvies op maat bij Vedette Sport;

Wij maken graag tijd voor u zodat u bij het verlaten van de winkel met de juiste loopschoenen buiten gaat. Een loopanalyse en ons loopadvies zorgen daarvoor. Bij Vedette Sport ben je dus aan het juiste adres om de beste loopschoenen te kopen.

Om alle type lopers en loopsters te kunnen helpen bij het kiezen van de juiste loopschoenen selecteren we elk seizoen opnieuw een uitgebreid aanbod uit de collecties van de meest vooraanstaande fabrikanten van loopschoenen:

Asics, Brooks, Nike, Hoka One One, On Running, Salomon, SCOTT en Saucony zijn de merken waarmee we nauw samen werken en door dit ruim aanbod zijn we dan ook in staat om voor elk type loper de juiste loopschoenen te kunnen adviseren.

Brooks, Saucony, SCOTT, Hoka One One en On Running loopschoenen kunnen ook in vertrouwen en eenvoudig via onze eigen webshop besteld worden.

Vedette Sport Online service:

Maar ook in onze webshop kunt u veilig uw favoriete loopschoenen kopen.

 

Trail Running schoenen

Sinds kort zijn trail running schoenen aan een echte opmars bezig. Lopen in de natuur op onverhard terrein spreekt veel hardlopers aan.  Trailrunning loopschoenen onderscheiden zich van gewone harloopschoenen door een ruwere zool met grotere noppen. Ook de specifieke vorm van deze noppen is ontworpen om meer grip te hebben op onverharde terrein en in slijk. Een goede trailrunningschoen is heel belangrijk om meer comfort te hebben tijdens het lopen op onverhard terrein, maar vooral ook om veiliger te kunnen afdalen en om het risico op kwetsuren en valpartijen te verminderen. Ook hier is het heel belangrijk om het juiste loopadvies in te winnen en je te laten bijstaan door een ervaren trailrunner die met kennis van zaken spreekt.

Geert is al verschillende jaren ook regelmatig aan het trailrunnen. In de streek van de Hoge Venen, Houffalize en Namen. Maar ook in de Voerstreek, het Hageland (Aarschot en Gelrode) en in het Zoniënwoud worden heel mooie trailrunningwedstrijden georganiseerd waar je Geert regelmatig tegen het lijf loopt. Ook in Kasterlee stond Geert al 6x aan de start van de mooiste natuurmarathon van de Kempen waarvan 3x de hele marathon van Kasterlee gelopen werd. In 2017 stond zelfs de Marathon du Mont Blanc op het programma. In 2018 staat opnieuw de Marathon du Mont Blanc op het programma, maar dan de lange trail van 90 km met 6000 H+. En als er geen trailrunning wedstrijd georganiseerd wordt loopt Geert vaak zijn eigen trailrunning parcours in Gelrode (Aarschot), Holsbeek en Wezemaal. Ideaal terrein om de verschillende trailschoenen en kledij uit te testen én om techniek  trailrunning te trainen.

Daarnaast worden trailrunning schoenen ook gedragen voor natuurlopen en door lopers die graag een deel van hun training op de heide of in de bossen gaan lopen. Deze loopschoenen noemen we dan ook wel ATR of alle terrein loopschoenen. Deze trailrunningschoenen hebben kleinere noppen en lopen ook goed op verharde ondergrond. Ze worden ook vaak als lichte wandelschoen gekocht.

Jaarlijks trekken ook steeds meer Belgen naar Marokko voor de Marathon des Sables en de Zagora Trail. Voor hen is licht en stevig materiaal met een perfecte pasvorm essentieel. 

De laatste groep hardlopers die met trailrunning schoenen loopt is de groep van de obstacle runners. Zij hebben graag meer grip om tijdens de de verschillende hindernissen en op het slijkerige terrein beter uit de voeten te kunnen. 

Goed advies bij aankoop trailrunningschoenen is heel belangrijk.

Als ervaren trailrunner kan Geert als geen ander inschatten welke loopschoenen het meest geschikt zijn op het terrein. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een ruim gamma aan trailrunning schoenen aan van Hoka One One, Salomon, SCOTT, Asics, Brooks en Saucony. Afhankelijk van de ondergrond is de vorm en de groote van de noppen heel belangrijk. Reken daarom op ons professioneel loopadvies en onze ervaring om u te helpen bij het maken van uw keuze. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste loopschoen in huis.

We hebben ook een aanbod aan trailrunning rugzakken en/of  hydratation packs en Race jackets van Hoka One One , Raidlight en Salomon, loopkledij en accessoires in huis om zonder zorgen de meest veeleisende trailrunning wedstrijden aan te vatten. Als ervaren trailrunners kunnen we ook verschillende tips geven om het drankreservoir te reinigen en hoe je het waterreservoir het beste vult zodat je tijdens het hardlopen geen last hebt van een klotsende hydrapack.