De nieuwste Polar Vantage V multisporthorloge met ingebouwde hartslagmeting en GPS.
Polar Vantage V Black Hartslagmeter 1

POLAR Hartslagmeters en GPS Sporthorloges

Om te trainen heb je degelijk materiaal nodig, daar kan je niet onderuit. Maar daarnaast moet ook je training zelf op punt staan: niet té intens, maar ook niet te licht. Een hartslagmeter zorgt ervoor dat je altijd traint aan de juiste intensiteit om het gewenste trainingseffect te bereiken.

Het gebruik van een hartslagmeter is gebaseerd op het eenvoudige principe dat ons hart sneller slaat naarmate we ons harder inspannen. Hoe hard jij je inspanning wil opdrijven, hangt uiteraard af van je trainingsdoel en van je fitheid. Je hartslagmeter is als een toerenteller: hij meet nauwkeurig de intensiteit van de training en helpt je om steeds in de gewenste hartslagzone te blijven sporten.

Met de nieuwe Polar GPS sportuurwerken Vantage V, Vantage M, M200, de Polar M600 GPS Sporthorloge, de polar V800 hartslagmeter, de M430 en de A370 hebben we het beste van Polar hartslagmeters in huis.

Hoe werkt een Polar hartslagmeter?

Het hart pompt het bloed van de longen (waar het bloed zuurstof opneemt) naar de spieren (die de zuurstof verbranden als brandstof) en van daar terug naar de longen. Hoe harder je traint, hoe meer brandstof je spieren nodig hebben en hoe harder je hart moet werken om zuurstofrijk bloed naar de spieren te pompen. Wanneer je pas begint te trainen, stijgt je hartslag snel naarmate de intensiteit van de training toeneemt. Naarmate je conditie verbetert, kan je hart meer bloed verpompen met iedere hartslag. Je hart moet dus minder vaak slaan om de nodige zuurstof naar de spieren te brengen, waardoor je hartslag lager is, zowel in rust als tijdens lichaamsoefening op alle inspanningsniveaus.

Een Polar hartslagmeter bestaat uit een borstband en een ontvanger. De borstband met een zender detecteert het elektrocardiogram (ECG - het elektrisch signaal dat afkomstig is van je hart) en stuurt een elektromagnetisch signaal naar de ontvanger, die rond de pols gedragen wordt en de hartslaggegevens weergeeft. Nu heeft Polar ook meer en meer modellen GPS Sporthorloges waarbij de hartslagmeting aan de pols gebeurd ( M200, M430, M600 en de nieuwe Vantage reeks).
Tijdens de training kan je je hartslag dus constant opvolgen. Na het sporten kan je je trainingsgegevens ‘inlezen’ in een (online) programma dat je opslaat op je computer of op je smartphone. Zo kan je je hartslag doorheen de verschillende trainingssessies opvolgen. Dit online ‘dagboek’ geeft je ook een goed zicht op de vooruitgang die je boekt en op je trainingsintensiteit. Het is dan ook een handig hulpmiddel voor het opstellen van (nieuwe) trainingsschema’s. De moderne hartslagmeters zijn ook uitgerust met een GPS, wat een prettige extra is.

Polar M430 Gps Sporthorloge Orange 2 2

Niet alleen professionele atleten, maar ook liefhebbers kunnen hun voordeel halen bij het gebruik van een hartslagmeter.

  • De hartslagmeter maakt het mogelijk om te trainen op het ritme dat voor jou persoonlijk ideaal is. 
  • De directe meting van de hartslag tijdens het trainen is de meest nauwkeurig te manier om je prestaties te bepalen.
  • Het feit dat je je eigen vooruitgang kan controleren en meten werkt erg motiverend.
  • De Polar hartslagmeter helpt je om steeds het maximum uit je training te halen.
  • De Polar hartslagmeter geeft een objectief antwoord op vragen zoals "Ben ik goed bezig?" en "Boek ik vooruitgang?". 

Kortom: de hartslagmeter is je ideale trainingsmaatje.

Bij Vedette Sport vind je hartslagmeters van Polar. Wil je meer informatie over het gebruik en de vele toepassingsmogelijkheden van je hartslagmeter? Geert Baetens is zelf al jaar en dag een fervent Polar gebruiker en geeft je graag alle uitleg.

VANTAGE V

Train slimmer en ontdek de winnaar in jezelf met de Polar Vantage V, een premium multisport- en triatlonhorloge met ingebouwde GPS, hartslagmeting aan de pols en geavanceerde trainingsfuncties.