Totum Sports 4 3

Volledige hydratatie met Totum Sport

Wanneer alle mineralen en spoorelementen hun rol spelen op elk niveau van hydratatie en metabolisme, is het niet voldoende om slechts enkele van deze elementen terug aan te vullen. Totum Sport ondersteunt alle aspecten van hydratatie in alle compartimenten van het lichaam wat dan weer leidt tot een beter metabolisme, de bloedsuikerspiegel onderhoud, de anaerobische metabolische switch uitstelt wat de productie van melkzuur vertraagd en zo spiervermoeidheid en kwetsuren voorkomt. Dit is enkel mogelijk door de aanwezigheid van alle 78 elementen in de juiste hoeveelheden en in biobeschikbare vorm.

 

INTENS TRAINEN = ELEKTOLYTEN VERLIEZEN

Intensief sporten leidt tot het verlies van water en elektrolyten, van de spieren via zweet, via de ademhaling als waterdamp, en via de nieren als urine. Te weinig drinken tijdens het sporten resulteert in verschillende fysiologische effecten, inclusief verhoogde hartslag en verhoogde lichaamstemperatuur. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan een factor zijn in spiervermoeidheid en in een verminderde zenuwfunctie. Water drinken lijkt soms de enige oplossing, maar zonder de volledige aanvulling van mineralen en spoorelementen, zullen de cellen en de bloedsomloop worstelen om water vast te houden.

 

VOEDING

  • Eiwitten

Eiwitten zorgen bij elke maaltijd voor de nodige aminozuren die nodig zijn om spieren en lichaamsweefsel te herstellen en op te bouwen. Tijdens het sporten krijgen spieren verschillende micro-scheurtjes die het lichaam gaan stimuleren om tijdens de recuperatie sterkere en grotere spieren te bouwen. Aminozuren afkomstig van eiwitten helpen hierbij. Op een wedstrijddag of bij zware trainingen is het aanbevolen om bij het avondmaal en voor het slapen extra eiwitten te eten omdat ’s nachts het lichaam zich hersteld van de inspanning en deze aminozuren dan goed kan gebruiken. Mineralen en aminozuren worden vaak parallel genomen en dat is de reden waarom Totum Sport ingenomen direct na de training de opname van eiwitten verbeterd.

  • Vetten

De vetreserves in het lichaam worden te traag omgezet in energie bij explosieve inspanningen en worden dus vaak gebruikt als energiebron bij lange duursporten. Als je een lagere intensiteitstraining doet, is een hoge inname van koolhydraten niet nodig omdat het lichaam genoeg heeft aan de vetreserves als energiebron. Totum Sport bevat Chroom en Zink wat helpt om vet om te zetten in energie. Omega 3 heeft ook een anti-ontstekingseffect op het lichaam en helpt om spierschade te herstellen.

  • Koolhydraten

Koolhydraten worden tijdens de trainingen gebruikt als glucose vanuit glycogeen, opgeslagen in de lever en in de spieren. Intensieve trainingen gebruiken meer koolhydraten omdat deze sneller de nodige energie voor de spieren kunnen vrijmaken. Te veel koolhydraten innemen tijdens het sporten kan tot maag/darmproblemen leiden. Totum Sport voorkomt het risico op krampen door de bloedsuikergehalte afkomstig van de voeding te regelen. De hersenen en rode bloedlichaampjes kunnen enkel bloedglucose gebruiken als energiebron. Zo is een stabiel bloedsuikergehalte belangrijk voor de concentratie, de focus en de zuurstofopname van de spieren. Elektrolyten helpen met de opname van koolhydraten, de elektrolyten van Totum Sport helpen om de bloedsuikerspiegel te regelen wat de energieopname van het lichaam verbeterd.

  • Vitaminen

Voedingsstoffen worden op verschillende plaatsen in de darmen opgenomen. Mineralen zitten in het eerste deel van de opname, zo worden ze sneller opgenomen dan vitaminen. Totum Sport zorgt voor een verhoogde opname van vitaminen in het lichaam zodat ze beter hun functies kunnen vervullen.

VOLLEDIGE HYDRATATIE

Wanneer alle mineralen en spoorelementen hun rol spelen op elk niveau van hydratatie en metabolisme, is het niet voldoende om slechts enkele van deze elementen terug aan te vullen. Totum Sport ondersteunt alle aspecten van hydratatie in alle compartimenten van het lichaam wat dan weer leidt tot een beter metabolisme, de bloedsuikerspiegel onderhoudt, de anaerobische metabolische switch uitstelt wat de productie van melkzuur vertraagd en zo spiervermoeidheid en kwetsuren voorkomt. Dit is enkel mogelijk door de aanwezigheid van alle 78 elementen in de juiste hoeveelheden en in biologische vorm.