Totum Sports 3
Totum Sports 4 2
Totum Sports 2

Elektrolyten interdependency

Hydratatie is één van de belangrijkste aspecten om prestaties te maximaliseren, door het ondersteunen van alle factoren zoals snelheid, kracht, uithouding, concentratie, immuniteit en recuperatie. Mineralen en spoorelementen zijn voor al deze aspecten van essentieel belang.

Elektrolyten supplementen bevatten doorgaans slechts 5 of 6 elementen en beperken zo de efficientie van een effectieve hydratatie. Ondanks het feit dat Magnesium, Calcium, Chloor en Natrium beschouwd worden als belangrijke macro-mineralen, hebben spoorelementen naast hun eigen functie ook een belangrijke taak in het optimaliseren van deze macro-mineralen.

De correlatie tussen al deze mineralen en spoorelementen verklaart waarom het innemen van elektrolyten met slechts enkele elementen het evenwicht en de homeostase uit balans brengt en de mogelijkheid van het lichaam om de rest van de elektrolyten te gebruiken hypothekeert.

PROVEN PERFORMANCE, DRIVEN BY SCIENCE

  • Sterk starten

Naast het verbeteren van de prestaties, hydratatie voor een training is belangrijk om een optimale werking van de spieren te verzekeren. Elektrolyten moeten optimaal en gebalanceerd aanwezig zijn voor de training om maximaal effect te geven tijdens deze training. Tijdens de training blijft het aanvullen van vocht een belangrijke uitdaging. Water en elektrolytenverlies zorgen voor mindere prestaties en verhogen het risico op blessures. Het regelmatig aanvullen van vocht en elektrolyten tijdens het sporten is daarom essentieel om optimaal te presteren.

  • Stel de anaerobe switch uit

Atleten die hun bloedsuikergehalte beter en langer kunnen regelen zullen de omschakeling naar een anaerobe inspanning uitstellen en zo beter kunnen presteren en recupereren. Elektrolyten hebben belangrijke functies in het lichaam bij de stofwisseling als cofactor en katalysator, zo beïnvloeden ze de switch waardoor minder snel melkzuur gevormd wordt en de prestaties en de uithouding verbeteren.

Atleten die hard en zwaar trainen vinden vaak dat het lichaam uitgeput geraakt en dat daardoor het immuniteitssysteem verminderd. Als het immuniteitssysteem verminderd is, zullen atleten gemakkelijker ziek worden. Totum Sport ondersteund spieren, zenuwen en alle cellen in het hele lichaam.

  • Perfecte verhoudingen

De verdeling van de hoger gedoseerde elektrolyten zoals Natrium en Kalium zijn zorgvuldig gedoseerd om het elektrisch potentieel van de celwand te behouden. Met enkel deze elektrolyten in sportdrank, zal het effect van deze elementen beperkt blijven om water in de cel vast te houden. Het komt de op de spoorelementen aan. Totum Sport bevat de sleutel elektrolyten naast vitale spoorelementen, om in een volledige hydratatie te voorzien.

  • Zonder compromissen

De tweede weg is aerobe glycolyse, die zuurstof vraagt voor de stofwisseling. Deze voorziening kan lang volgehouden worden bij matig intensieve activiteiten zolang de spieren voorzien worden van glucose afkomstig van de glycogeenreserves in de spieren en in de lever, ze vormt 38ATP. Wanneer rode bloedcellen een verminderde hoeveelheid glucose hebben en zo het zuurstoftransport naar de spieren verstoren, wordt het energetisch metabolisme gedwongen om anaerobe glucolyse toe te passen wat slechts 2ATP per glucosemolecule oplevert. Dit proces zorgt ook voor meer melkzuur in de spieren en zijn dus een voorbode van spierkrampen en kwetsuren.

  • Ongeëvenaarde recuperatie

Drinken na het sporten focust op de recuperatie van de spieren en het zenuwsysteem. Spieren hebben 3 verschillende manieren om energie te verwerken, adenosine trifosfaat (ATP). Elk energiesysteem heeft een impact op de prestaties van de spieren. Het eerste systeem is het fosfogene systeem welk een anaerobe systeem is en direct energie levert aan de spier. Er zijn beperkte reserves van ATP en creatinefosfaat in de spieren aanwezig voor korte snelle inspanningen. Een snel herstel is hier essentieel om snel vocht en elektrolyten naar de spieren te krijgen om mee het aanvullen van ATP te bespoedigen.

  • Getest en goedgekeurd

Informed Sport is een organisatie die kwaliteitscontroles uitvoert voor producenten van sportvoedingsmiddelen en supplementen. Zij testen elke batch grondig op contaminatie en op de aanwezigheid van verboden substanties zoals bepaald in de LGC’s leidende anti-doping laboratoria.