Totum Sports 1
Totum Sports Rafael Nadal 1

Totum Sport helpt je om optimaal te presteren en jouw volledig potentieel te behalen.

  • Volledige hydratatie

Wanneer je een dorstgevoel ervaart wil dat zeggen dat de dehydratatie een equivalent heeft van ongeveer 2% van jouw lichaamsgewicht. Dit leidt tot een verlies in prestaties van 10%. Zaken verergeren vanaf dan snel: 5% lichaamsgewicht (vochtverlies) vermindert jouw prestatievermogen al met 30%. Met alleen maar water gaan we het probleem niet oplossen. Zonder voldoende intracellulaire elektrolyten zullen de cellen het moeilijk hebben om vocht vast te houden en om lichaamsprocessen te ondersteunen. Dit leidt tot een verhoogde lichaamstemperatuur, spiervermoeidheid, spierkrampen en spierkwetsuren.

  • Verhoogd uithoudingsvermogen

Uithouding is gebaseerd op een degelijke glucose en zuurstofaanvoer naar de spieren. Eens de zuurstofaanvoer hapert en aan de zuurstofvraag van de cellen niet meer kan voldoen, zal de cel wisselen van aeroob (mét zuurstof) naar anaeroob (zonder zuurstof) wek duidelijk veel minder efficiënt is voor de spieren die moeten werken. Totum Sport verhoogd de uithouding door significant de switch van aeroob naar anaeroob uit te stellen. Dit door het cel metabolisme en bloedsuiker te optimaliseren zodat alle cellen zolang als mogelijk verzekerd zijn van voldoende zuurstof en zuurstof. 

  • Focus behouden

Het is geen toeval dat de meeste fouten en sportblessures op het einde van een wedstrijd gemaakt worden. Naarmate de wedstrijd vordert zal het lichaam uitdrogen, de minerale balans is verstoord en cellen nemen minder efficiënt glucose en zuurstof op dat nodig is voor energie. Atleten die tot op het einde hun focus en energiepeil kunnen behouden weten dat dit een enorm verschil uitmaakt en dat dit het verschil kan betekenen tussen winnen of verliezen.

Totum Sport kan snel de nodige mineralen en elektrolyten naar de hersenen en de zenuwen aanvoeren. Ook de cellen kunnen dan beter gehydrateerd blijven en zuurstof opnemen. Dit helpt om de focus en concentratie te behouden.

  • Versterkt de immuniteit

Intensief sporten en trainen kan je zodanig vermoeien zodat het weerstandsvermogen en de immuniteit aantast. Een verminderde immuniteit kan verschillende gevolgen hebben: verhoogd risico op infecties die dan ook nog langer duren, ziekte en blessures die jouw trainingsprogramma danig kunnen verstoren. Totum Sport maximaliseert niet alleen de prestaties en herstel, maar ondersteund fundamenteel ook de algemene gezondheid.

  • Vermindert krampen

Krampen kunnen het prestatievermogen sterk beïnvloeden, en zijn een vaak voorkomend probleem bij atleten. Ze kunnen spierkrampen veroorzaken zodat verder sporten onmogelijk wordt. Totum Sport nemen voor de wedstrijd helpt het verlies van Natrium tegen te gaan en reduceert de lactaatproductie. Totum Sport voorkomt krampen zodat jij sterk kan blijven presteren. 

  • Vermoeidheid beperken 

Spiervermoeidheid komt voor als een atleet niet volledig recupereert, wat een groot prestatieverlies geeft en het risico op blessures verhoogd. Studies tonen aan dat Totum Sport de productie van melkzuur vertraagd zodat jij langer kan blijven doorgaan in de wedstrijd of met trainen. De elektrolyten en spoorelementen in Totum Sport verbeteren de opname van de voedingsstoffen van je laatste maaltijd, reduceert recuperatietijd zodat jouw spieren beter kunnen recupereren tussen verschillende sessies en vermoeidheid beperken.

  • Snellere recuperatie 

Snelle recuperatie tussen trainingen door en snelle inname van energie tijdens de wedstrijd geeft een voordeel tot op het einde. Er is een venster van ruim een uur na training of wedstrijd waarbij lever en spieren de mogelijkheid hebben om snel glycogeen en aminozuren aan te vullen voor herstel. Omdat glucose de belangrijkste koolhydraten levert voor energieproductie, zou de opname hiervan een prioriteit moeten zijn. Met het Natrium (Na+), een volledig scala van mineralen en spoorelementen die Totum Sport bevat, wordt de opname van glucose om de glycogeenreserves aan te vullen versneld.