Maurten Drink Mix Sportdrank 4
Maurten Drink Mix Sportdrank 2
Maurten Drink Mix Sportdrank Maken
Maurten Drink Mix Sportdrank 1
Kipchoge Berlin Maurten Gel 100 2
Mo Farah Square Maurten 2
Maurten Drink Mix 320 Drink Mix 3
Maurten Gel 100 1 3

Maurten Drink Mix, 100% natuurlijke energie.

In 2015 slaagde Maurten erin om de tolerantie van sportdrank te verhogen bij duursporters door hoge concentraties koolhydraten in een hydrogel in te kapselen. Wetenschappenlijk ontwikkeld met vijf 100% natuurlijke ingredienten die de tolerantie van het lichaam voor grote hoeveelheden energie verhoogd.

Deze nieuwe sportdrank, gebaseerd op vijf natuurlijke ingrediënten werd al snel razend populair en één jaar later begonnen al enkele van ’s werelds beste hardlopers Maurten sportdrank te gebruiken. De technologie van deze sportdrank is ondertussen gepatenteerd en nu zijn er ook al UCI World Tour Teams en Engelse Premier League voetbalteams die vertrouwen op de sportdrank van Maurten.

Maurten is zeker niet een zoveelste sportdrank.

Sporters hebben altijd al geworsteld om hun lichaam meer energie te bezorgen. In de zestiger jaren hebben wetenschappers ontdekt dat door het drinken van koolhydraten in een oplossing met kalium, natrium en limonade de sportprestaties enorm verbeterden. Zo was de eerste sportdrank geboren.

Maar koolhydraatrijke sportdrank kan ook problemen veroorzaken. Onze maag verteerd hoge concentraties koolhydraten nogal slecht en dit kan vaak leiden in een verminderde darmwerking en problemen ook met de suikerspiegel in het bloed.

Bij Maurten hebben ze een nieuw assortiment van sportdranken ontwikkeld. Maurten heeft de hydrogel technologie gebruikt om op een natuurlijke manier koolhydraatrijke sportdrank te ontwikkelen die door de spijsvertering wel verdragen wordt.

Maurten is gebaseerd op vijf 100% natuurlijke ingredienten

De gepatenteerde hydrogel technologie laat toe om de sportdrank terug uit te vinden. Eerst zijn er Maurten Drink Mix 160 en Maurten Drink Mix 320 ontwikkeld.

Dubbel de hoeveelheid energie – de Maurten Drink Mix 320 bevat bijna 14 % - van 80 gram -koolhydraten opgelost. Dat is bijna het dubbele aantal aan koolhydraten als wat we voordien aannamen als maximaal opneembaar door het lichaam zonder problemen.

Maurten Drink Mix bevat geen enkele toegevoegde smaakstof en is pH-neutraal om maag en tandglazuur te beschermen. Maurten Drink Mix bevat ook geen kleur- of bewaarstoffen. Maurten bestaat enkel uit deze vijf natuurlijke ingrediënten. Niks meer en niks minder dan wat nodig is om te presteren. Daarom is Maurten ook dé geschikte sportdrank voor veganisten.

MEET THE HYDROGEL

Hydrogels worden vaak in de voedingsindustrie gebruikt, meestal als verdikkers en om structuur te geven. Een hydrogel is een biopolymeer – en water – gebaseerde structuur met hele kleine poriën. Als een 3D structuur met de mogelijkheid om water vast te houden, ziet het er een beetje uit als een keukenspons.

Bij Maurten hebben ze een manier gevonden om hydrogels te maken met natuurlijke ingredienten. En ze hebben de structuur gevuld met de meest efficiente vorm van energie, koolhydraten.

De hydrogels in de Drink Mix sportdrank is gemaakt uit de combinatie van twee natuurlijke ingredienten:

·         Alginaat – extract van de celwand van bruine algen.

·         Pectine –  deze voedingsstof zit in appelen, citroenen, wortelen en tomaten, om maar enkele              te noemen.

Deze twee voedingsstoffen worden al jaren gebruikt in de voedingsindustrie. Als ze in de juiste omstandigheden gecombineerd worden, vormen ze een pH-neutrale hydrogel.

Hoe werkt Maurten Drink Mix nu eigenlijk?

Als je de Drink Mix mengt met water krijg je een sportdrank met een hoge concentratie maltodextrine en fructose. In de zure omgeving van de maag transformeert de sportrank onmiddellijk in een hydrogel die de koolhydraten inkapseld. Door de hydrogel kan de vloeistof doorheen de maag en het spijsverteringsstelsel en langzaam het water, zout en de koolhydraten afgeven die vlot kunnen worden opgenomen in het lichaam.

Gebruik Maurten correct! Onze tips:

Maurten Drink Mix is een precisieproduct. Voor een optimale werking van deze sportdrank en voor het beste resultaat is het belangrijk om deze richtlijnen nauwkeurig toe te passen.

Daarom wordt de Drink Mix altijd in exacte porties verpakt om te mixen met 500 ml water.

Maurten Drink Mix is ontworpen om te mengen met 500 ml water dat minder dan 40 mg Calcium per liter bevat. Hogere hoeveelheden calcium verminderen de werking van de hydrogel. Bij twijfel gebruik je best Calciumarm mineraalwater in plaats van leidingwater.

Drink nooit meer dan een halve liter Drink Mix 320 per uur en meng niet met andere voedingsproducten. Dit verstoord de werking van de hydro gel en kan last geven in de darmen. Als je meer dan een halve liter per uur wilt drinken gebruik je best de Drink Mix 160. Daarvan kan je tot één liter per uur drinken.

De gemixte sportdrank kan je nog één dag in de koelkast bewaren.

Gel 100

Maurten heeft een nieuw product, de Maurten Gel 100, dat zij de eerste echte energy gel noemen. Een straffe uitspraak, dat weten zij ook wel en daarom wat toelichting. Als je kijkt naar de verschillende gels die fabrikanten van sportvoeding op de markt brengen, dan zie je vooral siroop met water en soms ook wat zout en smaakstof aan toegevoegd. In de instructies staat dan ook meestal in dat je ze met water moet innemen. Men zou dus kunnen zeggen dat dit siropen zijn ipv gels

De Gel 100 daarentegen is iets volledig verschillend omdat het een hydrogel is en de definitie van een gel is een vloeistof in een vast medium.

Deze Gel 100 komt in dezelfde type verpakking als de andere producten van Maurten (Drink Mix 320 en Drink Mix 160). De Gel 100 bevat 60% Koolhydraten en komt in een verpakking van 40g. Je moet deze gel niet doorspoelen met water. Het smaakt niet echt zoet en het is bijna smaakloos, omdat de koolhydraten in de hydrogel structuur zijn ingekapseld.

De energie tot gewicht ratio is heel hoog met een glucose/fructose ratio van 0.8/1. Het enige product op de markt dat deze ratio haalt, wat de mogelijkheid geeft om tot 100g koolhydraten per uur op te nemen.

Maurten vertrouwt op wetenschap en op de ervaring van elite atleten

In 2015 vond Maurten een manier om sportdrank sneller opneembaar te maken door het lichaam, door koolhydraten in te kapselen in hydrogels.

Deze methode was zo succesvol dat een jaar later enkel van de beste marathonlopers ter wereld Maurten Drink Mix gebruikten tijdens hun trainingen en op hun wedstrijden. Door wetenschappelijke inzichten kwam Maurten zover en nu werken ze samen met verschillende internationale onderzoekscentra en universiteiten. Er zijn verschillende studies die de werking van de Drink Mix sportdrank met hydrogel technologie onderzoeken en in 2017 verwachten ze de eerste onafhankelijke wetenschappelijke publicaties die de werking van deze technologie bevestigen.

Maurten is ook een uitverkoren partner van het SUB2HRS project, een internationaal initiatief om binnen de vijf jaar iemand een marathon onder de twee uur te laten lopen.

Gedurende 2016 en 2017 hebben verschillende atleten de Maurten Drink Mix sportdrank gebruikt tijdens wedstrijden.

 • Mo Farah, winnaar op de 10,000m op het WK atletiek in 2017
 • Rose Chelimo, winnares van de Marathon op het WK atletiek in 2017
 • Geoffrey Kirui, winnaar van de Marathon op het WK atletiek in 2017
 • Eliud Kipchoge tijdens de snelste Marathon afstand ooit (02:00:25), Monza 2017 en een nieuw wereldrecord op de marathon van Berlijn 2018 in 2uur 1'39"
 • Daniel Wanjiru, winnaar van de London Marathon 2017.
 • Geoffrey Kirui, winnaar van de Boston Marathon 2017.
 • Wilson Kipsang, winnaar en houder van het wedstrijdrecord van de Tokyo Marathon 2017.
 • Ghirmay Ghebreslassie, winnaar van de New York Marathon 2016.
 • Kenenisa Bekele, winnaar van de Berlin Marathon 2016 in tweede snelste tijd ooit.
 • Abdi NageeyeNederlands recordhouder gebruikt Maurten tijdens al zijn trainingen en wedstrijden. Daardoor zie je ook meer en meer Nederlandse atleten Maurten sportdrank bij Vedette Sport online bestellen. Ook naar Nederland kunnen we heel snel verzenden.
 • Seppe Odeyn, Vice Wereldkampioen Duatlon Long Distance 2015 en 2017, en wereldkampioen Duatlon Long Distance 2016 gebruikt ondermeer Maurten tijdens zijn wedstrijden.
 • Soufiane Bouchikhi, één van de snelste Belgen atleten op de weg en in het veldlopen vertrouwt ook op de kwaliteit én de energie van Maurten Drink Mix.
 • Jan Frodeno, een absolute topatleet in triatlon met een ongelofelijk palmares, stond mee aan de wieg bij het ontwikkelen van de Gel100.

Naast de vele marathonlopers zijn er dus ook vele andere duursporters die hun energie halen uit Maurten. Triatleten, duatleten, ultrarunners en trailrunners doen met deze sportdrank ook hun voordeel.

Maurten is dan ook heel trots dat al deze topatleten lopen met Maurten Drink Mix sportdrank. 

Wat zijn onze eigen ervaringen met Maurten Drink Mix 320 sportdrank?

Alvorens we Maurten willen adviseren aan onze klanten, wilden we de Drink Mix 320 toch wel eerst grondig testen en de nodige ervaring met Maurten opdoen.

Tijdens verschillende trailrunning wedstrijden heb ik deze sportdrank dan ook zelf getest. De smaak is licht zoet, maar best lekker. Maurten Drink Mix bevat geen toegevoegde smaakstoffen en dat proef je wel. Ook de zuurtegraad (pH) van Maurten is neutraal. Dit is natuurlijk ook beter voor het tandglazuur. Het drinken van de sportdrank verloopt vlot en op geen enkel moment had ik een opgeblazen gevoel of last van "het zuur" tijdens het lopen. Uit de vele ervaringen met Maurten die ik ondertussen heb opgedaan is het opmerkelijk dat door het gebruik van Maurten er nooit een hongergevoel of het gevoel van een lege maag is. Tijdens verschillende wedstrijden is ook ervaren dat er nog genoeg energie overblijft naar het einde toe. Zo merk ik dat vele trailrunners naar het einde van een loopwedstrijd een inzinking krijgen en door hun energie en krachten door zitten terwijl bij mij het verval veel beperkter blijft. Door het Natrium in Maurten heb ik ook geen last van kuitkrampen. Bij heel warm weer is het ook toegelaten om een klein snuifje zout toe te voegen aan de Drink Mix om krampen en vochtverlies te beperken.

Omdat het soms lastig is om voldoende water/koolhydraten binnen te krijgen tijdens een trailrunningwedstrijd, is het gemakkelijk dat Maurten Drink Mix 320 meer koolhydraten bevat dan andere sportdranken. Dit zorgt ervoor dat er toch voldoende koolhydraten worden opgenomen. Bij warm weer waar er meer dan een halve liter per uur gedronken wordt, is het dan weer aangewezen om de Maurten Drink Mix 160 te gebruiken. Hierdoor kan je moeiteloos tot één liter per uur drinken. 

Ook is Maurten Drink Mix 320 een ideale sportdrank voor een wedstrijd. Ik drink een halve liter Drink Mix 320 een uur voor de wedstrijd en ik zit al zeker voor een tijdje goed. Zo kan ik tijdens de wedstrijd rustig bijtanken.

We vinden dus dat Maurten een grote meerwaarde biedt voor prestatiegerichte atleten, duursporters en voor lopers die een gevoelige maag of spijsvertering hebben. Door deze positieve ervaringen met Maurten vinden we dat Maurten zijn plaats in ons aanbod wel verdient.

Maurten Drink Mix heeft ondertussen ook al zijn weg gevonden in het wielrennen met het UCI team EF Education First – Drapac p/b Cannondale die gekozen hebben om met Maurten sportdrink te werken.

Op 17 december 2017 behaalde Seppe Odeyn (Vice Wereldkampioen duatlon Long Distance en oud wereldkampioen) zijn zesde overwinning in de "Hel van Kasterlee", de zwaarste winterduatlonwedstrijd met 15 km hardlopen, 110 km mountainbiken en 30 km lopen. Tijdens deze wedstrijd dronk hij enkel de Maurten Drink Mix. Zo kon hij op eenvoudige wijze meer koolhydraten innemen en was hij ook verlost van gels en bars tijdens de wedstrijd. Dit maakte zijn fuelingplan veel eenvoudiger en zijn lichaam reageerde hier dan ook positief op; geen maag/darmproblemen, GI-index blijft stabieler, meer Koolhydraten en energie. 

Ook de belgische topatleet en hardloper Soufiane Bouchikhi vertrouwt op de sportdrank en de energie van Maurten Drink Mix om zijn prestaties te maximaliseren.

We merken aan de feedback dat steeds meer duursporters kiezen voor Maurten en de ervaringen van deze atleten zijn dan ook heel positief. Het maakt niet uit of je nu een wereldtopper bent, of een loper die voor de eerste keer een marathon gaat lopen. Maag en darmproblemen kan elkeen overkomen en voldoende energie opnemen tijdens het sporten is essentieel voor iedere sporter.

Kennismaking met Maurten. Bestel nu online in onze webshop  een testpack voor slechts 20€ ipv 23,5€

Ben je benieuwd naar de goede werking van Maurten Drink Mix maar nog niet helemaal overtuigd? Bestel dan nu in onze webshop een testpack met 2 porties Drink Mix 160, 2 porties Drink Mix 320, 2 porties Gel 100 én een drinkbus om te mixen. Zo kan je zelf ervaren wat de eigenschappen van Maurten zijn en deze sportdrank testen.

 

Vedette Sport in Lier is één van de weinige sportspecialisten waar je Maurten sportdrank kan kopen of bestellen via de webshop. Daarom komen vele atleten en duursporters uit de regio's Aarschot, Herentals, Heist op den Berg en Antwerpen tot in Lier afgezakt voor ons professioneel advies en om de Maurten sportdrank aan te kopen. Ook verschillende Nederlandse atleten plaatsen hun bestelling in onze webshop en kopen Maurten online. We doen dan ook ons uiterste best om de bestellingen zo snel mogelijk naar Nederland  te verzenden.

WORLD’S FIRST ENERGY GEL

 

Maurten heeft een nieuw product, de Maurten Gel 100, dat zij de eerste echte energy gel noemen. Een straffe uitspraak, dat weten zij ook wel en daarom wat toelichting. Als je kijkt naar de verschillende gels die fabrikanten van sportvoeding op de markt brengen, dan zie je vooral siroop met water en soms ook wat zout en smaakstof aan toegevoegd. In de instructies staat dan ook meestal in dat je ze met water moet innemen. Men zou dus kunnen zeggen dat dit siropen zijn ipv gels

De Gel 100 daarentegen is iets volledig verschillend omdat het een hydrogel is en de definitie van een gel is een vloeistof in een vast medium.

Deze Gel 100 komt in dezelfde type verpakking als de andere producten van Maurten. De Gel 100 bevat 60% Koolhydraten en komt in een verpakking van 40g. Je moet deze gel niet doorspoelen met water. Het smaakt niet echt zoet en het is bijna smaakloos, omdat de koolhydraten in de hydrogel structuur zijn ingekapseld.

De energie tot gewicht ratio is heel hoog met een glucose/fructose ratio van 0.8/1. Het enige product op de markt dat deze ratio haalt, wat de mogelijkheid geeft om tot 100g koolhydraten per uur op te nemen.

Jan Frodeno is één van 's werelds beste triatleten. Maurten besloot om met Frodeno in zee te gaan om een nieuwe gel te ontwikkelen. Bij triatlon wordt wel eens gezegd dat een goed voedingsplan tijdens de wedstrijd de vierde discipline is. Genoeg energie kunnen opnemen tijdens de wedstrijd is vaak bepalend voor winst of om een goed resultaat te kunnen neerzetten. 

Het lukte Frodeno om met de Maurten Drink Mix en de Gel 100 probleemloos tot 25% meer energie op te nemen. Zo kon hij belangrijke wedstrijden in zijn voordeel beslechten.

De Gel 100 hebben we zelf getest en goed bevonden. De smaak is een beetje zoet maar neutraal. Er zitten geen smaakstoffen in. Het is steviger dan een klassieke gel en je kan de Gel 100 in beetjes doorslikken zonder dat je erbij moet drinken.

In de maag is er geen probleem en de energie wordt goed opgenomen. Een aanrader dus voor lopers en triatleten die snel voldoende energie willen opnemen. Ook trailrunners doen hier hun voordeel mee. Want in tegenstelling met een klassieke gel spant de Gel 100 niet tegen.