Professioneel loopadvies begint met een loopanalyse.

Loopplezier start altijd met de juiste loopschoenen

Om te lopen heb je echt niet veel nodig, dat zijn in de eerste plaats een goed paar loopschoenen of trailrunningschoenen. Toch gaan nog te veel lopers op pad met loopschoenen die slecht aangepast zijn aan hun lichaam, looptechniek en loopgewoonten. Sportblessures zoals scheenbeenvliesontsteking en achillespeesproblemen blijven dan niet uit…

Vedette Sport is dé specialist in gepersonaliseerd loopadvies met behulp van een loopanalyse. Iedereen heeft immers een verschillende lichaamsbouw, loopstijl en –techniek, en wat voor de ene geschikt is, is dat niet noodzakelijk voor de andere.
Een goede loopanalyse en bepaling van het looppatroon is de eerste stap: ben je iemand die makkelijk gaat “overproneren “, waarbij je landt op de binnenkant van je voet en een beetje naar binnen blijft doorknikken? Of ga je veeleer “supineren” of onderproneren, waarbij je landt op de buitenkant van de voet en daar blijft hangen?

Professionele Loopanalyse met Footscan en een HD Camera.

Footscan is een fantastisch hulpmiddel bij het maken van een professionele loopanalyse omdat met dit toestel snel een duidelijk digitaal beeld van het looppatroon kan worden gevormd.

We kunnen met de RS Footscan een statische én een dynamische loopanalyse maken. Zo weten we precies hoe uw voeten eruit zien. Deze stap- en loopanalyse geeft ons heel veel informatie die we met de recentste software snel en accuraat kunnen beoordelen. Maar ook verschillende andere factoren spelen een belangrijke rol in het maken van een goede analyse:

Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals lichaamsbouw en gewicht. Bij Vedette Sport zal ook altijd worden gevraagd naar je loopgeschiedenis:

Heb je in het verleden ooit kwetsuren opgelopen, en welke?
Loop je met steunzolen of werd er eerder al een verschil in beenlengte vastgesteld?
Op welke ondergrond loop je meestal?

Welke andere sporten beoefen je, of heb je vroeger beoefend?

We willen natuurlijk ook heel graag weten welke sportieve ambities je hebt. Zo passen we ons loopadvies perfect aan aan jouw noden en doelstellingen. Want het spreekt voor zich dat een trailrunning wedstrijd in de Alpen een heel ander advies vraagt dan een 10 Miles in Antwerpen of de Averechtenjogging in Heist Op Den Berg.
Op basis van de antwoorden op deze vragen en de resultaten van de Footscan gecombineerd met de loopanalyse gemaakt door onze HD camera kan dan worden bepaald welke loopschoenen voor jou het meest geschikt zijn. 

Een afspraak maken voor een loopanalyse met bijhorend loopadvies is niet nodig. Voor een gewone loopanalyse met de RS Footscan en de camera kan je tijdens de openingsuren in de winkel terecht.

Maar heb je specifieke vragen en/of problemen? Dan kan je altijd een afspraak maken en dan zorgen we dat we meer tijd voorzien en dat we rustig kunnen werken. Breng dan ook je oude loopschoenen en eventueel steunzolen mee. Deze oude loopschoenen vertellen ons al een heel verhaal en helpen om tot een gedragen loopadvies te komen. Een korte short is niet echt nodig, maar soms wel handig voor het maken van een analyse.

Een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse met advies kan je ook altijd telefonisch maken op 03-480.31.93 of mailen naar info@vedettesport.com

Een loopanalyse en ons bijhorend loopadvies zijn gratis als u bij ons ook loopschoenen koopt. Wenst u enkel een loopanalyse en loopadvies zonder aankoop van loopschoenen? Dan vragen we hiervoor een kleine vergoeding van €25. 

Persoonlijk en professioneel loopadvies 

Bij Vedette Sport ben je altijd zeker van persoonlijk loopadvies door ervaringsdeskundige Geert Baetens.  Als ervaren marathonloper en trailrunner heeft Geert een rijke ervaring in huis. Dat is heel belangrijk, want vooral beginnende lopers hebben vaak de neiging om snel te willen gaan, en in een recordtempo het aantal kilometers en loopsnelheid te willen opdrijven. Geduld en voorzichtigheid zijn nochtans de beste garanties voor blessurevrij loopplezier. Daarnaast heeft Geert aan de Academie voor Podologie in Utrecht de opleidingen sportpodoloog A en B gevolgd. Zo combineert hij al deze kennis en ervaring om via een loopanalyse tot een gedragen loopschoen en een professioneel loopadvies te komen. Recent is ook Stefanie, de dochter van Geert actief in de winkel als loopschoenadviseur. 

Omdat we een kleine sportwinkel zijn hebben we het voordeel dat we heel dicht bij onze klanten staan. We kennen ze dan ook vaak bij naam en toenaam. We weten waar ze lopen en welke ambities ze hebben. Bij Vedette Sport hechten we dan ook heel veel belang aan het opbouwen van een goede relatie en een nauwe band met onze klanten. Dit vinden we veel belangrijker dan het korte termijn denken. We streven er dan ook naar om van onze klanten echte ambassadeurs te maken.

Of je nu een trail in de Ardennen gaat lopen, meedoet aan de UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), in de woestijn de MDS (Marathon des Sables) gaat lopen of start in de Iron Man van Hawaii, Vedette Sport is dé specialist waar je met al je vragen terecht kan voor het juiste loopadvies.

Professioneel loopadvies voor steunzolen en sportzolen 

Heb je niet alleen goede loopschoenen maar ook steunzolen of sportzolen op maat nodig? Vaak kunnen we je helpen met standaard steunzolen, maar indien nodig verwijzen we je door naar goede podologen in de regio die je dan op hun beurt van een gepersonaliseerde steunzool voorzien. We werken verder ook samen met verschillende orthopedisten, sportartsen, kinesisten en sportcoaches om zo op een multidisciplinaire manier tot het beste resultaat te komen.

Naast aankoopadvies voor loopschoenen, kan je bij Vedette Sport ook terecht voor degelijke en comfortabele loopkledij en loopsokken van de beste kwaliteit. De nieuwste trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd, maar kwaliteit staat steeds voorop. De aangeboden sportartikelen worden dan ook zoveel mogelijk zelf getest.

Bij Vedette Sport vind je de belangrijkste runningmerken zoals Asics, Brooks, Nike, Saucony, On Running, SCOTT, Salomon en Hoka One One. Daarnaast is er een ruime textielcollectie met kwaliteitslabels zoals Gore Running Wear, Saucony, Nike, Asics, Salomon, Falke, Stance, Instinct Montane en Newline.

Meten is weten en daarom vertrouwen veel sporters op hun hartslagmeter om correct te kunnen trainen. Geert Baetens is een Polar fan en sport al meer dan 20 jaar met een Polar hartslagmeter. Voor advies over deze Polar hartslagmeters moet je dus bij Vedette Sport zijn.

Persoonlijk voedingsadvies voor lopers en duursporters:

Vaak hebben lopers ook last van een gevoelige maag en darmen door het gebruik van verkeerde sportdrank of sportvoeding. Ook hier test Geert tijdens loopwedstrijden en looptrainingen verschillende producten uit. Zo gebruikt hij momenteel de sportdrank (Drink Mix)  en de gel 100 van Maurten zodat hij perfect weet waarover hij spreekt, en u altijd het beste advies kan geven. Nu verdelen we bij Vedette Sport sinds kort ook Totum Sport, 78 Elektrolyten in één zakje en verdelen we ook de proteinenshake van Orangefit.

Wandelschoenen kopen

Bij Vedette Sport hebben we ook een selectief aanbod aan wandelschoenen en stapschoenen.  Regelmatig helpen we zo ook mensen verder die klachten hebben zoals een Hallux Rigidus, Hallux Valgus, Shin Splint, Hielspoor, ... 

Van Lowa hebben we lage en hogere wandelschoenen in Gore Tex en met een Vibramzool. Ook Hoka One One heeft enkele goede wandelschoenen met het waterdichte membraan Event en met een Vibramzool. Dolomite is als Italiaanse fabrikant ook aanwezig in de winkel met een uitgelezen collectie wandelschoenen met Gore Tex membraan en met Vibram zolen. Ook van Asics en Brooks hebben we wandelschoenen op voorraad. Ideale wandelschoenen voor lichte wandeltochten en voor citytrips. Ook het Zwitserse loopmerk ON Running heeft heel comfortabele wandelschoenen en sportieve sneakers die ideaal zitten om dagdagelijks te dragen.

Trailrunning schoenen kopen

Sinds enkele jaren zijn trailrunningschoenen aan een echte opmars bezig. Lopen in de natuur op onverhard terrein spreekt veel hardlopers aan. Het is dan ook enorm leuk om te doen. Trail loopschoenen onderscheiden zich van gewone loopschoenen door een ruwere zool met grotere noppen die tot wel 5mm kunnen gaan. Ook de specifieke vorm van deze noppen is ontworpen om meer grip te hebben op het onverharde terrein en in slijk.

Na jarenlang te mountainbiken is Geert sinds 2014 aan het trailrunnen. In de Ardennen in de streek van Houffalize, Namen. Maar ook in de Voerstreek, het Hageland rond Aarschot en in het Zoniënwoud worden heel mooie trailrunningwedstrijden georganiseerd. Geert nam ook meermaals aan de Mont Blanc Marathon in Chamonix (42 Km en de 90 Km). Ook de Houffatrail 50K, de Chouffetrail 68K en de EPIC100 in Spa zijn al afgevinkt op zijn lijstje. Eind augustus was Geert terug in Chamonix waar hij de CCC (100 Km en 6000 D+) liep tijdens de UTMB week. Helaas werd deze keer de finish niet gehaald en dat is al een goede reden om volgend jaar terug te gaan om het af te maken. Al deze ervaring deelt hij natuurlijk heel graag met u en zo kan er steeds een professioneel advies op uw maat gegeven worden;

Daarnaast worden trail loopschoenen ook gedragen voor natuurlopen en door lopers die graag een deel van hun training op de heide of in de bossen gaan lopen. Deze trail loopschoenen noemen we dan ook wel ATR of alle terrein loopschoenen. Deze trailrunningschoenen hebben kleinere noppen en lopen ook goed op verharde ondergrond. Ze worden ook vaak als lichte wandelschoen gekocht.

De laatste groep hardlopers die met trailrunning schoenen loopt is de groep van de obstacle runners. Zij hebben graag meer grip om tijdens de de verschillende hindernissen en op het slijkerige terrein beter uit de voeten te kunnen. 

Goed loopadvies bij aankoop trailrunning schoenen is belangrijk.

Als ervaren trailrunner kan Geert als geen ander inschatten welke schoenen het meest geschikt zijn op het terrein. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een ruim gamma aan trailrunningschoenen aan van Hoka One One, Salomon, Scott, Asics, Brooks, ON Running en Saucony. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste loopschoen in huis.

Trailrunning vraagt om een aangepaste looptechniek.

Zeker om te klimmen en te dalen is een goede looptechniek bij trailrunning nodig. Omdat trailrunning loopwedstrijden vaak ook langer duren is het noodzakelijk om een efficiënte looptechniek te hebben zodat het risico op blessures en op vermoeidheid verminderen. Als ervaren trailrunner deelt Geert graag zijn eigen ervaringen op gebied van looptechniek, looptraining en sportvoeding voor trailrunning en ultrarunning.

Naast een uitgebreid gamma trailrunningschoenen hebben we ook de verschillende hydrapacks (drinkrugzakken) of race vests van Hoka One One, Instinct en Salomon in huis. Deze zijn onontbeerlijk op langere trailruns of ultra trails. Ook voor trailrunningpoles ben je bij Vedette Sport aan het juiste adres.

Vedette Sport is dan ook de trailrunningspecialist met een ruim aanbod aanbod trailrunningschoenen en met de meeste expertise in de Kempen en in de provincie Antwerpen.

Loopanalyse op een gevoelige plaat met duizenden sensoren in combinatie met een filmopname met een HD camera.

Footscan loopanalyse Vedette Sport Lier
Geert Baetens 05 2
Geert Baetens Vedette Sport Trailrunning
Marathon Flanders Fields 2014 Geert Baetens Vedette Sport Lier
Loopadvies en ElliptiGO door Stefanie
Houffatrail 50k 2018 1
Mont Blanc 90k 2018 Fb Omslag Foto
Epic 100 Trailrunning Ultratrail 1