Professioneel loopadvies door een loopanalyse.

Loopplezier begint bij de juiste loopschoenen

Om te lopen heb je eigenlijk maar één ding nodig, en dat zijn goede loopschoenen. Toch gaan nog te veel joggers op pad met schoenen die niet aangepast zijn aan hun lichaam, looptechniek en loopgewoonten. Sportblessures blijven dan niet uit…

Vedette Sport is dé specialist in gepersonaliseerd loopadvies met behulp van een loopanalyse. Iedereen heeft immers een verschillende lichaamsbouw, loopstijl en –techniek, en wat voor de ene geschikt is, is dat niet noodzakelijk voor de andere.
Een goede loopanalyse en bepaling van het looppatroon is de eerste stap: ben je iemand die makkelijk gaat “overproneren “, waarbij je landt op de binnenkant van je voet en een beetje naar binnen blijft doorknikken? Of ga je veeleer “supineren” of onderproneren, waarbij je landt op de buitenkant van de voet en daar blijft hangen?

Loopanalyse met Footscan en HD Camera

Footscan is een fantastisch hulpmiddel bij het maken van een professionele loopanalyse omdat met dit toestel snel een accuraat digitaal beeld van het looppatroon kan worden gevormd.

We kunnen met de RS Footscan een statische én een dynamische loopanalyse maken. Zo weten we precies hoe uw voeten eruit zien. Deze stap- en loopanalyse geeft ons heel veel informatie die we met de recentste software snel en accuraat kunnen beoordelen. Maar ook verschillende andere factoren spelen een belangrijke rol in het maken van een goede loopanalyse:

Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals lichaamsbouw en gewicht. Bij Vedette Sport zal ook altijd worden gevraagd naar je loopgeschiedenis:

Heb je in het verleden ooit kwetsuren opgelopen, en welke?
Loop je met steunzolen of werd een verschil in beenlengte vastgesteld?
Op welke ondergrond loop je meestal?

Welke andere sporten beoefen je, of heb je vroeger beoefend?

We willen natuurlijk ook heel graag weten welke sportieve ambities je hebt. Zo passen we ons loopadvies perfect aan aan jouw noden en doelstellingen. Want het spreekt voor zich dat een trailrunning wedstrijd in de Alpen een heel ander loopadvies vraagt dan een 10 Miles in Antwerpen of de Averechtenjogging in Heist Op Den Berg.
Op basis van de antwoorden op deze vragen en de resultaten van de Footscan gecombineerd met de loopanalyse gemaakt door onze HD camera kan dan worden bepaald welke loopschoenen voor jou het meest geschikt zijn. 

Een afspraak maken voor een loopanalyse met bijhorend loopadvies is niet nodig. Voor een gewone loopanalyse met de RS Footscan en de camera kan je tijdens de openingsuren in de winkel terecht.

Maar heb je specifieke vragen en/of problemen? Dan kan je altijd een afspraak maken en dan zorgen we dat we meer tijd voorzien en dat we rustig kunnen werken. Breng dan ook je oude loopschoenen en eventueel steunzolen mee. Deze oude loopschoenen vertellen ons al een heel verhaal en helpen om tot een gedragen loopadvies te komen. Een korte short is niet echt nodig, maar soms wel handig voor het maken van een loopanalyse.

Een afspraak voor een uitgebreide loopanalyse met loopadvies kan je ook altijd telefonisch maken op 03-480.31.93 of mailen naar info@vedettesport.com

Een loopanalyse en ons bijhorend loopadvies zijn gratis als u bij ons ook loopschoenen koopt. Wenst u enkel een loopanalyse met loopadvies zonder aankoop van loopschoenen? Dan vragen we hiervoor een kleine vergoeding van €25. 

Persoonlijk en professioneel loopadvies

Bij Vedette Sport ben je altijd zeker van persoonlijk loopadvies door ervaringsdeskundige Geert Baetens.  Als ervaren marathonloper en trailrunner heeft Geert een rijke ervaring in huis. Dat is belangrijk, want vooral beginnende lopers hebben vaak de neiging om snel te willen gaan, en in een recordtempo het aantal kilometers en loopsnelheid te willen opdrijven. Geduld en voorzichtigheid zijn nochtans de beste garanties voor blessurevrij loopplezier. Daarnaast heeft Geert aan de Academie voor Podologie in Utrecht de opleiding sportpodoloog gevolgd. Zo combineert hij al deze kennis en ervaring om via een loopanalyse tot een gedragen loopschoen en een professioneel loopadvies te komen.

Omdat we een klein bedrijf zijn hebben we het voordeel dat we heel dicht bij onze klanten staan. We kennen ze dan ook vaak bij naam en toenaam. We weten waar ze lopen en welke ambities ze hebben. Bij Vedette Sport hechten we dan ook heel veel belang aan het opbouwen van een goede relatie en een nauwe band met onze klanten. Dit vinden we veel belangrijker dan het korte termijn denken. We streven er dan ook naar om van onze klanten echte ambassadeurs te maken.

Professioneel loopadvies voor steunzolen en sportzolen

Heb je niet alleen goede loopschoenen maar ook steunzolen of sportzolen op maat nodig? Vaak kunnen we je helpen met standaard steunzolen, maar indien nodig verwijzen we je door naar goede podologen in de regio die je dan op hun beurt van een gepersonaliseerde steunzool voorzien. We werken verder ook samen met verschillende orthopedisten, sportartsen, kinesisten en coaches om zo op een multidisciplinaire manier tot het beste resultaat te komen.

Naast aankoopadvies voor loopschoenen, kan je bij Vedette Sport ook terecht voor degelijke en comfortabele loopkledij en loopsokken van de beste kwaliteit. De nieuwste trends en ontwikkelingen worden op de voet gevolgd, maar kwaliteit staat steeds voorop. De aangeboden sportartikelen worden dan ook zoveel mogelijk zelf getest.

Bij Vedette Sport vind je de belangrijkste runningmerken zoals Asics, Brooks, Nike, Saucony, On Running, SCOTT, Salomon en Hoka One One. Daarnaast is er een ruime textielcollectie met kwaliteitslabels zoals Gore Running Wear, Saucony, Nike, Asics, Salomon, Falke, Stance en Newline.

Meten is weten en daarom vertrouwen veel sporters op hun hartslagmeter om correct te kunnen trainen. Geert Baetens is een Polar fan en sport al meer dan 20 jaar met een Polar hartslagmeter. Voor advies over deze Polar hartslagmeters moet je dus bij Vedette Sport zijn.

Momenteel is Geert ook de Stryd powermeter of ook vermogensmeter genoemd aan het testen. Zo kan je nog nauwkeuriger meten en trainen hoe efficient en effectief je loopt.

https://shop.vedettesport.com/stryd-vermogensmeter.html 

Wandelschoenen

Vedette Sport heeft ook een uitgelezen aanbod aan wandelschoenen en stapschoenen. ook hier werken we vaak met de Footscan en maken we een grondige ganganalyse en een loopanalyse. Zo kunnen we ook voor wandelschoenen het beste schoenadvies geven. Regelmatig helpen we zo ook mensen verder die klachten hebben zoals een Hallux Rigidus, Hallux Valgus, Shin Splint, Hielspoor, ... 

Van Lowa hebben we lage en hogere wandelschoenen in Gore Tex en met een Vibramzool. Ook Hoka One One heeft enkele goede wandelschoenen met het waterdichte membraan Event en met een Vibramzool. Ook van Asics en Brooks hebben we wandelschoenen op voorraad. Ideale wandelschoenen voor lichte wandeltochten en voor citytrips.

Trailrunning schoenen

Sinds enkele jaren zijn trailrunning schoenen aan een echte opmars bezig. Lopen in de natuur op onverhard terrein spreekt veel hardlopers aan. Het is dan ook enorm leuk om te doen. Trailrunning loopschoenen onderscheiden zich van gewone loopschoenen door een ruwere zool met grotere noppen die tot wel 5mm kunnen gaan. Ook de specifieke vorm van deze noppen is ontworpen om meer grip te hebben op het onverharde terrein en in slijk.

Na jarenlang te Mountainbiken is Geert sinds 2014 ook regelmatig aan het trailrunnen. In de Ardennen de streek van Houffalize, Namen. Maar ook in de Voerstreek, het Hageland en in het Zoniënwoud worden heel mooie trailrunningwedstrijden georganiseerd. Recent was Geert ook aan de slag in de Alpen op de Mont Blanc Marathon in Chamonix. Al deze ervaringen delen we natuurlijk heel graag met u en zo kunnen we natuurlijk ook steeds een onderbouwd en professioneel loopadvies op maat geven.

Daarnaast worden trailrunning schoenen ook gedragen voor natuurlopen en door lopers die graag een deel van hun training op de heide of in de bossen gaan lopen. Deze loopschoenen noemen we dan ook wel ATR of alle terrein loopschoenen. Deze trailrunningschoenen hebben kleinere noppen en lopen ook goed op verharde ondergrond. Ze worden ook vaak als lichte wandelschoen gekocht.

De laatste groep hardlopers die met trailrunning schoenen loopt is de groep van de obstacle runners. Zij hebben graag meer grip om tijdens de de verschillende hindernissen en op het slijkerige terrein beter uit de voeten te kunnen. 

Goed loopadvies bij aankoop trailrunning loopschoenen is belangrijk.

Als ervaren trailrunner kan Geert als geen ander inschatten welke schoenen het meest geschikt zijn op het terrein. Er zijn grote verschillen in pasvorm, demping, stabiliteit en zool. Bij Vedette Sport bieden we dan ook een ruim gamma aan trailrunning loopschoenen aan van Hoka One One, Salomon, Scott, Asics, Brooks en Saucony. Zo hebben we voor iedere trailrunner de juiste loopschoen in huis.

Naast een uitgebreid gamma trailrunning loopschoenen hebben we ook de verschillende hydrapacks (drinkrugzakken) van Hoka One One en Salomon in huis. Deze zijn onontbeerlijk op langere trailruns. Ook voor trailrunningpoles ben je bij Vedette Sport aan het juiste adres.

Vedette Sport is dan ook de trailrunningspecialist bij uitstek in de Kempen en in de provincie Antwerpen.

Loopanalyse op een gevoelige plaat met duizenden sensoren in combinatie met een filmopname met een HD camera.

Footscan loopanalyse Vedette Sport Lier
Geert Baetens 05 2
Geert Baetens Vedette Sport Trailrunning
Marathon Flanders Fields 2014 Geert Baetens Vedette Sport Lier
Marathon Du Mont Blanc 1
Loopadvies en ElliptiGO door Stefanie