Trans Zagora Trail 2019

loopevenement van 23 tot 30 maart in de Zagora regio in Zuid Marokko.

De Trans Zagora Trail is een 5 daags avontuur met meer dan 200 km lopen doorheen deze prachtige streek in Marokko onder leiding van Mohamad Ahansal, vijfvoudig winnaar van de Marathon des Sables.

De Belgische organisatie “Run To Start” is een vzw opgericht door vijf loopvrienden die elkaar op de Marathon des Sables hebben leren kennen. Als vrienden voor het leven hebben ze ondertussen al over de hele wereld wedstrijden en ultratrails gelopen.

Ze hebben hun hart verloren in Marokko en zo is de idee ontstaan om er zelf een meerdaags loopevent te organiseren. Met hun ervaring en onder leiding van Mohamed Ahansal staan ze garant voor een professionele aanpak die voor een onvergetelijke ervaring zal zorgen.

De verschillende etappes slingeren zicht door de uitgestrekte woestijn in Zuid Marokko met zandduinen en vele hoogtemeters op het menu. De verzichten en panorama’s zijn er adembenemend.

Ruime tenten om in te overnachten, sanitair en echte douches in het kamp, stevige lokale kost als maaltijden, medische ondersteuning en haalbare etappes waarbij genieten primeert boven resultaat. Het aantal deelnemers blijft dit jaar beperkt om zeker garant te kunnen staan voor een perfecte en veilige organisatie.

De opbrengst van de Trans Zagora Trail zal gebruikt worden om een lokaal schooltje in het gebied te ondersteunen. Zo krijgen er meer kinderen kans op degelijk onderwijs.

De tweede edtite van de Trans Zagora Trail zit er weer op en het was een onvergetelijke belevenis voor de deelnemers. Binnenkort start de voorbereiding voor de derde editie al. Wil jij er dit jaar ook bij zijn? Houd dan deze pagina, de Facebookpagina van "Trans Zagora Trail" en de website van de Trans Zagora Trail heel goed in de gaten.

Alle andere informatie vindt u op de website http://www.transzagoratrail.com/