Post Voor Compostela

Johan en Pieter

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven en ondervoorzitter van het Leuvens kankerinstituut (LKI). Hij is ook papa van een zoon met kanker, Pieter. Uit dankbaarheid omdat Pieter er vandaag nog is en uit respect voor de moed die kankerpatiënten elke dag moeten opbrengen, onderneemt Johan een heel bijzondere tocht.

Op maandag 21 augustus begint hij aan een looptocht van Gasthuisberg naar Santiago de Compostela, met in zijn rugzak brieven en berichten van mensen die vechten tegen kanker of die de gevolgen hiervan moeten dragen. In deze brieven kunnen zij hun ervaringen neerschrijven, zorgen delen of hoop uitdrukken. Ook familieleden en vrienden van patiënten kunnen hun boodschap kwijt. 

Sponsoring

Met zijn tocht wil Johan ook geld inzamelen voor het Leuvens kankerinstituut, het LKI. Je kan een kilometer van zijn route aankopen, of zelf een actie voor hem op touw zetten. Meer informatie over de sponsoropties vind je hier

Het lopertje

drawing

Ook Pieter draagt een bijzonder steentje bij aan deze actie! Hij heeft een lopertje getekend, dat sprekend op zijn vader lijkt.